Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 16 2002

Ολίγον χρεοκοπημένη, όπως ”ολίγον ....έγκυος”!!!

Εχετε ακούσει την έκφραση είναι ”ολίγον ...έγκυος”; Τωρα ανακαλύπτουμε και το οικονομικό αντίστοιχο, τις εταιρίες που είναι ολίγον ...χρεοκοπημένες!!!!

Στην κατηγορία αυτή ανήκει άλλωστε μια σειρά εταιριών στις ΗΠΑ που κατόπιν των γνωστών λογιστικών σκανδάλων και των συνεπειών αυτών, αναγκάστηκαν να υπαχθούν εθελοντικώς ή υποχρεωτικώς στο γνωστό πλέον άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού νόμου.

Το οποίον δεν αφορά ίσως πτώχευση με την έννοια του ελληνικού δικαίου, (παρότι έτσι συνήθως μεταφράζεται από τους συναδέλφους Χαμαιλέοντες του παλαιόθεν αποκαλούμενου και ”εξωτερικού δελτίου” των εφημερίδων) έχει όμως συχνά το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα. Οι πιστωτές ψάχνουν τα λεφτά τους και πολλοί εξ αυτών απλά δεν τα βρίσκουν, ενώ η εταιρία περνά σε άλλα χέρια!!

Το ερώτημα για όλους όσοι διοικούσαν αυτές τις εταιρίες, είναι αν έχουν πλέον αυτό που αποκαλούμε ”επιχειρηματική πίστη”, έναντι της πιάτσας. Διότι, όπως θα έχετε ενδεχομένως προσέξει, πολλά γνωστά ονόματα των ΗΠΑ έχουν εισέλθει στην επίπονη αυτή διαδικασία...

Σημεία των καιρών στην άλλοτε άμεμπτη επιχειρηματική κοινότητα της Αμερικής. Μακριά από εμάς...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v