Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2006

Τα ”ελληνικά” του κ. Husnu Ozyegin!

Το σκηνικό, απ’ αυτά που φανταζόμαστε όταν διαβάζουμε Σόμερσετ Μομ, Κίπλινγκ ή Κόνραντ: βράδυ με άπνοια, ζέστη με υγρασία γύρω στο 90-94%, η τοποθεσία το νησί Sendosa στη Σιγκαπούρη, και το υπαίθριο εστιατόριο σε ένα από τα καλύτερα resort της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής κ. Τ. Αράπογλου παρέθετε δεξίωση για τους εκπροσώπους των media που βρέθηκαν στη Σιγκαπούρη για την σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τους έλληνες τραπεζίτες.

Παρών ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφης, η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Πρόεδρος της Επ. Κεφαλαιαγοράς, κ. Αλ. Πιλάβιος, ανώτερα στελέχη της Εθνικής που εκμεταλλευόμενα το event στη Σιγκαπούρη έτρεχαν για συναντήσεις με μεγάλα ξένα funds, και δύο... Τούρκοι (έκπληξη!) που βρέθηκαν στην μακρινή αυτή χώρα για την ίδια σύνοδο.

Ο ιδρυτής και Πρόεδρος της Finansbank, Husnu Ozyegin, και ο Γενικός Διευθυντής της τράπεζας, Σινάν Σαχίμπας, ένα σαραντάχρονος, πολιτικός μηχανικός που κουμαντάρει σήμερα την Finansbank.

Οι έλληνες δημοσιογράφοι τους κύκλωσαν ζητώντας να μάθουν πώς πάει η τράπεζα σήμερα κάτω από την ελληνική ιδιοκτησία. Και οι δύο Τούρκοι, στελέχη πλέον του Ομίλου της Εθνικής, χωρίς υπεκφυγές εξήγησαν ότι η Finansbank δεν έχει μειώσει ούτε κατ’ ελάχιστον τους ρυθμούς ανάπτυξής της και η δυναμική της εμφανίζεται ενισχυμένη, με τους πελάτες της να μην επηρεάζονται για το αν η ιδιοκτησία έχει περάσει σε ελληνικά χέρια.

Ο ίδιος ο κ. Ozyegin εξέπληξε μάλιστα τους συνομιλητές του μιλώντας τους σπασμένα ελληνικά που τα θυμόταν από την γιαγιά του που καταγόταν από την... Κρήτη.

Και η εικόνα, με το τροπικό σκηνικό της Σιγκαπούρης άρχισε να θυμίζει περισσότερο Ελλάδα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v