Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 12 2013

Τραπεζικές ΑΜΚ:Κέρδη & ζημίες από μετοχές, warrants

Τραπεζικές ΑΜΚ:Κέρδη & ζημίες από μετοχές, warrants

Σε άλλο βηματισμό και με πολύ διαφορετικό τρόπο φαίνεται να αποτιμά η αγορά τα warrants των τριών τραπεζών στις πρώτες συνεδριάσεις τους.

Μπορεί ακόμα να είναι αρκετά νωρίς για τελικά συμπεράσματα για τη "μηχανική" που κρύβεται πίσω από τις κινήσεις των επενδυτών στα warrants και τον τρόπο με τον οποίο τα αποτιμούν, ωστόσο φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο παραστατικός τίτλος της Alpha Bank, με περισσότερες συνεδριάσεις και άρα περισσότερες παρατηρήσεις για τη συμπεριφορά του στο ταμπλό του Χ.Α., κινείται με διαφορετικό τρόπο από τα αντίστοιχα δικαιώματα των ΕΤΕ και Πειραιώς.

Το γεγονός αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στα τεχνικά στοιχεία του warrant της Alpha Bank, είτε στο business story της τράπεζας, είτε στο συνδυασμό των δύο αυτών παραγόντων.

Κρατώντας τα πράγματα απλά, χωρίς να υπολογίζουμε δηλαδή και το κόστος από δικαιώματα συμμετοχής στην αύξηση, βάσει του χθεσινού κλεισίματος η τιμή του warrant της Alpha συν την τιμή στο ταμπλό υπερβαίνει κατά 135% την τιμή αύξησης της τράπεζας, ενώ για την ΕΤΕ και την Πειραιώς ο μέτοχος καταγράφει ήδη σημαντικές απώλειες κοντά το 25%.

Αναλυτικότερα, για τις τρεις τράπεζες έχουμε:

Alpha Bank τιμή ΑΜΚ 0,44, Alpha Bank μετοχή + warrant = 0,40+0,633=1,033
Κέρδος/Ζημιά = 135%

Εθνική Τράπεζα τιμή ΑΜΚ 4,29, Εθνική μετοχή + warrant = 2,63+0,649=3,325
Κέρδος/Ζημιά = -24%

Τράπεζα Πειραιώς τιμή ΑΜΚ 1,70, Τράπεζα Πειραιώς μετοχή + warrant = 0,853+0,41=1,285
Κέρδος/Ζημιά = -26%

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v