Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 17 2013

Ποια ξένα funds και γιατί επισκέπτονται την Αθήνα

Ποια ξένα funds και γιατί επισκέπτονται την Αθήνα

Μπορεί η δραστηριότητα των ξένων στο Χ.Α. να παραμένει υποτονική και τα deals να είναι ακόμη λίγα, η παρέλαση όμως ξένων hedge funds, distress funds και private equity funds συνεχίζεται αμείωτη.

Την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα βρέθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της BlackRock, τo οποίο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί τόσο με εκπροσώπους των αρχών όσο και με εταιρείες.

Παρότι η BlackRock παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και οι επισκέψεις είναι τακτικές, το γεγονός ότι αυτήν τη φορά ήρθε ένας partner του επενδυτικού οργανισμού και όχι το κλιμάκιο που συνήθως επισκέπτεται τη χώρα μας δείχνει και το αυξημένο ενδιαφέρον.

Στην Αθήνα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα και partner της Falcon Capital, εταιρίας που ειδικεύεται σε εξαγορές επιχειρήσεων και assets σε χαμηλές αξίες (distressed deals) και έχει θέσει στο μικροσκόπιό της σειρά εισηγμένων μεσαίας κυρίως κεφαλαιοποίησης (Jumbo, Φουρλής, Σωληνουργεία Κορίνθου).

Τις ίδιες ημέρες ήταν εδώ, επίσης, στελέχη των Oaktree Capital, Fairfax, York Capital και Monarch Alternative Capital είτε γιατί συμμετείχαν στις παρουσιάσεις των Τ.Τ. και Proton, είτε για να έχουν επαφές με τραπεζίτες.

Οι επαφές συνεχίζονται, και μάλιστα αμείωτες. Τα deals σπανίζουν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v