Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 26 2013

Το ΤΧΣ, η αξιολόγηση από Τρόικα και το καυτό μήνυμα

Το ΤΧΣ, η αξιολόγηση από Τρόικα και το καυτό μήνυμα

Σε αξιολόγηση των εργασιών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προτίθεται να προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η πρόθεση αξιολόγησης του ΤΧΣ αναφέρεται σε προσχέδιο του νέου μνημονίου και θα διενεργηθεί υπό το πρίσμα του αν η λειτουργία του Ταμείου αποβαίνει προς όφελος των φορολογουμένων και βεβαίως του τραπεζικού συστήματος.

Εφόσον η παραπάνω αναφορά περιληφθεί και στο τελικό κείμενο του μνημονίου, θα πρόκειται για την πρώτη φορά που η τρόικα, έστω και έμμεσα, θα διατυπώνει επίσημα τον προβληματισμό της για τη λειτουργία του ΤΧΣ.

Μετά από όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες με αποκορύφωμα την υπόθεση διαγωνισμού πώλησης του Τ.Τ., η πρόθεση αξιολόγησης αναγιγνώσκεται ως έμμεσο, πλην σαφές μήνυμα προς την ηγεσία του ταμείου.

Μένει να φανεί αν θα βρει ευήκοα ώτα καθώς όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση Τ.Τ. θεωρούν πως έπραξαν ό,τι είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις.

 ΥΓ.: Στις 2 Σεπτεμβρίου θα συνέλθει η Επιτροπή για να αξιολογήσει τα βιογραφικά όσων ενδιαφέρονται να καταλάβουν τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ταμείου.  

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v