Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 13 2013

Ο ΟΤΕ, η EBRD και η φθηνή χρηματοδότηση

Ο ΟΤΕ, η EBRD και η φθηνή χρηματοδότηση

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) να χρηματοδοτήσει τον όμιλο ΟΤΕ με 225 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στο δίκτυο 4G της COSMOTE Ρουμανίας αποτελεί σημαντική εξέλιξη, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.

Σε μια περίοδο όπου ακόμη και ο ΟΤΕ, ο οποίος ελέγχεται από έναν μεγάλο ξένο όμιλο (Deutsche Telekom) πληρώνει υψηλό κόστος δανεισμού, η πρόσβαση στη φθηνότερη χρηματοδότηση από θεσμικούς φορείς όπως η EBRD μετεξελίσσεται σε χρήσιμο εργαλείο για να συνεχισθεί το πρόγραμμα επενδύσεων.

Η COSMOTE ROMANIA θα λάβει 75 εκατ. ευρώ απευθείας από την EBRD και 150 εκατ. ευρώ μέσω κοινοπρακτικού δανείου από εμπορικές τράπεζες.

Το δάνειο θα φέρει επιτόκιο Euribor πλέον περιθωρίου 5,25% ετησίως και θα αποπληρωθεί σταδιακά μέσω συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής με τελική λήξη τον Απρίλιο του 2018.

Ο ΟΤΕ την τελευταία τριετία πέτυχε να μειώσει περισσότερο από 50% τον δανεισμό του, πουλώντας συμμετοχές και θυγατρικές και βελτιώνοντας τις ελεύθερες ταμειακές ροές του.

Η συνεργασία με την EBRD του επιτρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα και το πρόγραμμα επενδύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v