Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 9 2013

«Ψάχνεται» για εξαγορές η Coca Cola HBC

«Ψάχνεται» για εξαγορές η Coca Cola HBC

Ανοικτή σε εξαγορές, μετά από αρκετό καιρό επενδυτικής νηνεμίας, εμφανίζεται η Coca Cola HBC. Πάντως όποια εξαγορά, όποτε και όταν γίνει, θα είναι μικρή και θα πραγματοποιηθεί εντός της γεωγραφικής της δικαιοδοσίας.

Το σίγουρο είναι ότι η εταιρεία έχει τα μάτια της ανοικτά, όπως είπες χθες η διοίκησή της απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναλυτών κατά τη διάρκεια του conference call.

Βέβαια στο χθεσινό conference call κυριάρχησαν η κρίση στην Ευρώπη, η κατάσταση στην Ελλάδα και οι εκτιμήσεις της διοίκησης για το μέλλον. Από τις απαντήσεις της διοίκησης προέκυψε ότι τα πράγματα θα εξακολουθήσουν να παραμένουν δύσκολα στην Ευρώπη για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Όπως είπε, αναμένει να παραμείνουν αμετάβλητες οι βασικές παράμετροι των συνθηκών της αγοράς. Για τον λόγο αυτό θα συνεχίσει να εστιάζει στον έλεγχο του κόστους, των ελεύθερων ταμειακών ροών και στην αύξηση των μεριδίων της.

Ακόμη πιο δύσκολα φαίνεται να είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, όπου συνεχίσθηκε η υποχώρηση των πωλήσεων σε όγκο της εταιρείας για ένα ακόμη τρίμηνο. Για του λόγου το αληθές, το δεύτερο τρίμηνο κατεγράφη χαμηλή διψήφια πτώση.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση, αυτή δεν αναμένεται να καταστεί ουσιαστικό όφελος ή αλλαγή στα μεγέθη της επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v