Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 2 2006

ΝΕΛ: Οι απορίες που… παραμένουν!

Τις ευγενικές διαμαρτυρίες εκπροσώπου της ΝΕΛ δέχτηκε η στήλη, με αφορμή το σχόλιο ”τι θα… πρωτοκάνει η ΝΕΛ”.

Με το σχόλιο αυτό διατυπώναμε ερωτήματα για το τι –και αν- θα γίνει με την εξαγορά της ΣΙ-ΛΙΝΚ αλλά και με την ενσωμάτωση πλοίων μέσω εισφοράς σε είδος σε αύξηση κεφαλαίου, (με τιμή διάθεσης μετοχών το 1,3 ευρώ).

Και αυτό καθώς η εταιρία οδεύει ολοταχώς προς μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε μετρητά (με προτεινόμενη τιμή διάθεσης 1,5 ευρώ ανά μετοχή).

Κατά την άποψη της εταιρίας, απαντήσεις στα παραπάνω δίνει ανακοίνωση της 19ης Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την οποία:

-Η αύξηση με εισφορά σε είδος θα γίνει αφού προηγουμένως τελειώσει το έργο της η επιτροπή του άρθρου 9 του νόμου περί ανωνύμων εταιριών (που κάνει υποχρεωτική αποτίμηση), η οποία διορίστηκε τον Μάρτιο κι ακόμη δεν το έχει ολοκληρώσει. Τότε θα κληθεί να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση.

-”Σχετικά με την απόφαση περί εξαγοράς της ΣΙ-ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ Ν.Ε.” -έτσι αναφέρεται στη διατύπωση της ανακοίνωσης- ”αυτή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Εκτιμούμε ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2006”.

Εμείς έχουμε τις εξής απορίες: Πώς για παράδειγμα θα κρίνουν οι μέτοχοι που θα κληθούν να συμμετάσχουν στην αύξηση τοις μετρητοίς το ενδεχόμενο της αύξησης σε είδος, αν αυτή γίνει ΜΕΤΑ;

Διότι θα έχουμε το σπάνιο φαινόμενο οι υφιστάμενοι μέτοχοι να συμμετέχουν τοις μετρητοίς σε μια αύξηση, πληρώνοντας 1,5 ευρώ, ενώ κάποιος άλλος νέος μέτοχος θα έχει ΑΡΓΟΤΕΡΑ την ευχέρεια να αποκτήσει εκατομμύρια μετοχές, με τιμή διάθεσης το 1,3 ευρώ!

Βέπετε, με βάση τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί, δύο είναι τα ”σίγουρα” στο συγκεκριμένο deal. Ότι η τιμή διάθεσης θα είναι 1,3 ευρώ ανά μετοχή και ότι η διοίκηση της ΝΕΛ δεν θα προχωρήσει στην υλοποίησή του, αν το ύψος της αποτίμησης προσδιοριστεί σε περισσότερα από 23 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο ερώτημα είναι γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η εξαγορά της ΣΙ-ΛΙΝΚ (έξι μήνες έχουν περάσει, έχει γίνει αποτίμηση και η γενική συνέλευση έχει λάβει τη σχετική απόφαση). Αντί αυτής έχει δημιουργηθεί κοινοπραξία της ΝΕΛ με τη ΣΙ-ΛΙΝΚ, οι όροι λειτουργίας της οποίας όμως είναι παντελώς άγνωστοι, τουλάχιστον σε επίπεδο ανακοινώσεων.

Και αυτό, παρότι ο κ. Βεντούρης, διευθύνων σύμβουλος και ένας εκ των βασικών μετόχων της ΝΕΛ, είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της ΣΙ-ΛΙΝΚ και κατέχει άμεσα και έμμεσα ποσοστό… 99,6% σε αυτή!

Πάντως, στην απευθείας ερώτησή μας γιατί δεν έχει υλοποιηθεί ήδη αυτή η εξαγορά (που τώρα ”εκτιμάται” ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους), η απάντηση της εκπροσώπου ήταν ”έτσι αποφάσισε η εταιρία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v