Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 19 2013

Οι «βουτιές» στη Wall Street και το twitter του... Ρουμπινί

Οι «βουτιές» στη Wall Street και το twitter του... Ρουμπινί

Οι «αρκούδες» της Wall μπορούν να χαίρονται για μια νέα… ανακάλυψη, η οποία ενδέχεται να τις διευκολύνει να προβλέπουν πότε οι μετοχές θα βρίσκονται στο κόκκινο. Και μάλιστα εύκολα: με μια ματιά στο twitter!

O ιδρυτής της Dragonfly Capital, Greg Harmon, ισχυρίζεται ότι έχει τη συνταγή. Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στο blog του, το τελευταίο διάστημα υπολογίζει τις επενδυτικές του κινήσεις λαμβάνοντας υπόψη και τον αριθμό των tweets που δημοσιεύει την ημέρα ο... Nouriel Roubini. Ο διάσημος οικονομολόγος, γνωστός και ως Dr. Doom για τις καταστροφικές του προβλέψεις, αν και δεν αλλάζει συχνά την απαισιόδοξη στάση του, έχει σημαντικές μεταπτώσεις στον αριθμό των tweets που στέλνει καθημερινά.

Σύμφωνα με τον G. Harmon, οι μεταπτώσεις στη συχνότητα των μηνυμάτων του N. Roubini αποτελούν μια ασφαλή ένδειξη και για τις αντίστοιχες των χρηματιστηριακών δεικτών, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Ειδικότερα, όταν ο Ν. Roubini αποφασίζει να στείλει πολλά tweets σε μια ημέρα, η Wall ακολουθεί πτωτική πορεία. Το αντίστροφο συμβαίνει όταν είναι πιο… σιωπηλός.

Την Πέμπτη, παραδείγματος χάριν, ο Ν. Roubini έστειλε συνολικά 12 μηνύματα από τον λογαριασμό του στο twitter, αναφέροντας μεταξύ άλλων τον Οιωνό του Hindenburg, τα αρνητικά στοιχεία για το Philly Fed και την εκρηκτική κατάσταση στην Αίγυπτο.

Ήταν η μέρα όπου η Wall σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούνιο, με τον Dow Jones να υποχωρεί περισσότερο από 200 μονάδες. 

Ο κ. Harmon, πάντως, είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και σπεύδει να υπενθυμίσει στους αναγνώστες του blog του πως "επειδή ο δείκτης αυτός έχει λειτουργήσει καλά στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι θα λειτουργεί πάντα"... 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v