Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 28 2013

Η επάνοδος της Βαλκάν και τα... έκτακτα της Αθηνάς

Η επάνοδος της Βαλκάν και τα... έκτακτα της Αθηνάς

ΒΑΛΚΑΝ: Κατά τρεις ολόκληρους μήνες καθυστέρησε η δημοσίευση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της ΒΑΛΚΑΝ Ακινήτων και έτσι ξεκίνησε χθες η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της. 

Στο περίεργο της όλης αυτής καθυστέρησης είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερο σχόλιο του «Χ». Το ζήτημα τώρα είναι μέχρι το προσεχές Σαββατοκύριακο να δημοσιευθούν και τα αποτελέσματα εξαμήνου, προκειμένου να μην δούμε την εκ νέου αναστολή διαπραγμάτευσης του τίτλου από τη Δευτέρα...

Σε κάθε περίπτωση, η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ανέρχεται μόλις στα 4,4 εκατ. ευρώ, όταν το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της έφτασε στις 31/3/2013 τα 38 εκατ. ευρώ

Μόνο που οι υποχρεώσεις της ΒΑΛΚΑΝ (κυρίως 15,4 εκατ. προς τράπεζες) είναι «σίγουρες» και μάλιστα κατά ένα μεγάλο βαθμό (52%) ληξιπρόθεσμες.

Αντίθετα, σηκώνει πολλή κουβέντα για τα βασικά της περιουσιακά στοιχεία. Όπως για παράδειγμα τα 8,67 εκατ. ευρώ που είχε δώσει προ πολλού καιρού για «ταμειακή διευκόλυνση» στον όμιλο της μητρικής Μηχανικής, ή τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη που πωλούνται εδώ και χρόνια, αλλά αγοραστής δεν βρίσκεται.

Ή τέλος για τα 16,4 εκατ. ευρώ που είναι αποτιμημένες οι συμμετοχές της ΒΑΛΚΑΝ Ακινήτων στις θυγατρικές της Μηχανικής σε Ρωσία, Λευκορωσία και Αίγυπτο...

 

ΑΘΗΝΑ: Άνοδο του τζίρου (από 51,98 στα 54,3 εκατ. ευρώ) λόγω ανάληψης έργων στο εξωτερικό, βελτίωση του EBITDA από τα 2,2 στα 2,8 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 2,85 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 6,7 εκατ. σημείωσε το πρώτο φετινό εξάμηνο η κατασκευαστική εταιρεία Αθηνά.

Στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος συνετέλεσαν δύο έκτακτοι παράγοντες, ο ένας θετικός και ο άλλος αρνητικός.

Συγκεκριμένα, η εισηγμένη έγραψε 7,2 εκατ. έκτακτα κέρδη από την πώληση της συμμετοχής της στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και υποχρεώθηκε σε προβλέψεις 3,2 εκατ. ευρώ λόγω του «κουρέματος» που έλαβε χώρα στις κυπριακές τράπεζες.

Σε λειτουργικό επίπεδο, η Αθηνά λειτουργεί στο πλαίσιο του μητρικού ομίλου J&P Άβαξ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v