Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 27 2013

Τα σενάρια για ΑΣΤΑΚ και το ερώτημα για Walmart

Τα σενάρια για ΑΣΤΑΚ και το ερώτημα για Walmart

Τώρα που οι ΑΕΕΑΠ μπήκαν για τα καλά στο κέντρο του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος (βλέπε εξελίξεις για Eurobank Properties του ομίλου Eurobank, Πανγαία της Εθνικής Τράπεζας, Trastor της Πειραιώς) είναι πολύ πιθανόν η Alpha Bank να μην μείνει τελικά και αυτή εκτός... παιχνιδιού.

Ήδη το Euro2day.gr είχε παρουσιάσει προ ολίγων μηνών δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της Alpha Αστικά Ακίνητα (συμμετοχή της Τράπεζας με πάνω από 91,3%) ότι μελετάται -έστω σε βάθος χρόνου- το ζήτημα της μετατροπής της σε ΑΕΕΑΠ.

Επιπλέον, η Alpha Αστικά Ακίνητα καταφέρνει να ανεβάζει τις οικονομικές της επιδόσεις ακόμη και σε περιόδους κρίσης. Έτσι, το πρώτο φετινό εξάμηνο (βοηθούμενη και από τις δραστηριότητες στο εξωτερικό) ανέβασε τα έσοδα από μισθώματα στα 2,75 εκατ. ευρώ (+41%), τα έσοδα από παροχή υπηρεσιών στα 3,86 εκατ. ευρώ (+30%) και τα καθαρά κέρδη από το 1,4 στα 2,47 εκατ. ευρώ (+72%).

Η εισηγμένη έχει μηδενικές τραπεζικές υποχρεώσεις και στις 30 Ιουνίου 2013 το ταμείο της ανερχόταν στα 49,58 εκατ. ευρώ. Η κίνηση μάλιστα της διοίκησής της να μην διανέμει καθόλου μέρισμα την τελευταία διετία ίσως και να αντανακλά την πεποίθησή της ότι θα προκύψουν ευκαιρίες στο μέλλον που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από όσους διαθέτουν γερό ταμείο.

ΥΓ.1: Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, τα έσοδα από εκτιμήσεις, διαχείριση ακινήτων και μισθώσεις προβλέπεται για το β' εξάμηνο του τρέχοντος έτους να παρουσιάσουν αύξηση λόγω των νέων εργασιών που θα αναλάβει μετά την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας από την όμιλο της Alpha Bank.

ΥΓ.2: Η μετοχή (γνωστό της μειονέκτημα η χαμηλή εμπορευσιμότητα και το περιορισμένο free float) είναι διαπραγματεύσιμη με αξιοσημείωτο discount (γύρω στο 22%). Στα 91,7 εκατ. η χθεσινή της κεφαλαιοποίηση, στα 124,4 εκατ. τα ίδια κεφάλαιά της στις 30 Ιουνίου 2013.

 

WALMART: Αναζωπυρώθηκαν τα τελευταία 24ωρα τα σενάρια που θέλουν η αμερικανική αλυσίδα Walmart να εισέρχεται στην Ελλάδα.

Αφορμή στάθηκε αγγελία που δημοσιεύθηκε τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική έκδοση εφημερίδας της Θεσσαλονίκης. Στην αγγελία αναφέρεται ότι μεγάλη αλυσίδα super market με έδρα τη Θεσσαλονίκη αναζητά ΗR manager - διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού, απόφοιτο ΑΕΙ - ΤΕΙ, με τουλάχιστον 4ετή προϋπηρεσία.

Το ενδιαφέρον στην αγγελία είναι η ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία θα πρέπει να στείλουν τα βιογραφικά τους οι ενδιαφερόμενοι και αυτή είναι [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v