Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 10 2006

Δύο παράδοξες ”τοποθετήσεις” και... ΤΙΜ Hellas

Ιδιαίτερη αίσθηση στην αγορά έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που θέλουν τον κ. Αντώνη Κροντηρά της Danone να είναι πλέον φαβορί για τη θέση του CEO στην Εμπορική Τράπεζα.

Αυτό που παραξενεύει πολύ είναι ότι ο κ. Κροντηράς, μάνατζερ με μεγάλη εμπειρία σε άλλα πόστα, δεν έχει εμπειρία στον… τραπεζικό κλάδο!

Και αν για τη θέση του προέδρου (για την οποία ως γνωστόν προορίζεται ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος) η συναφής εμπειρία δεν αποτελεί προαπαιτούμενο προσόν , για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τα πράγματα είναι μάλλον πολύ διαφορετικά.

Ιδίως όταν η τράπεζα έχει ανάγκη ανανέωσης εκ βάθρων και ανασυγκρότησης για να προσαρμοστεί στα τραπεζικά πρότυπα των Γάλλων.

Εκτός πια και αν το πόστο του CEO αποκτήσει χαρακτήρα προπετάσματος που θα χρεώνεται τις κινήσεις προσαρμογής και θα τις μεταφέρει προς τα έξω ενόσω οι αμέσως επόμενοι -προφανώς γαλλικής προελεύσεως- κρίκοι της αλυσίδας θα κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά.

Ιδιαίτερη αίσθηση έχουν προκαλέσει όμως και οι φήμες που θέλουν τον κ. Τσουπίδη να μετακινείται από το Ταχ. Ταμιευτήριο στη… ΔΕΗ παραχωρώντας τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Τ.Τ. στον κ. Άγγελο… Φιλιππίδη!

Μας φάνηκε τόσο περίεργο που σκεφτήκαμε ότι μπορεί να το αφήνει να δαρρέει η ”σατανική” αντιπολίτευση. Διότι ακούγεται εντελώς... κουφό να θέλει να ανοίξει πόλεμο η κυβέρνηση και με το ”κλίμα Έβερτ” σε αυτή τη συγκυρία!

Αυτό μόνο της έλειπε…

ΥΓ.: Ολιγοήμερη παράταση έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν αργά το βράδυ στη στήλη, η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών σχετικά με την εξαγορά της ΤΙΜ Hellas. Η οποία κανονικά έληγε χθες.

Όπως αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στους συμβούλους πώλησης που έχουν διορίσει η Apax και η TPG, σχετικό αίτημα υπήρξε από την πλευρά των ενδιαφερομένων και ο πωλητής δεν είχε λόγο να αρνηθεί.

Τον πληροφοριακό φάκελο φέρονται να έχουν λάβει αρκετοί ενδιαφερόμενοι από εταιρίες τηλεπικοινωνιών μέχρι και private equity funds, ωστόσο το ερώτημα είναι πόσοι θα προχωρήσουν τελικά στην υποβολή μη δεσμευτικής προσφοράς.

Διότι το τίμημα που -σύμφωνα τουλάχιστον με τις διαρροές που υπήρξαν έως τώρα- κρίνεται ικανοποιητικό από την πλευρά των πωλητών (δεν είναι δα και χαμηλό) οπότε ίσως και να αποθαρρύνει κάποιους ενδιαφερόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v