Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 11 2006

Unibrain: Πολυετές ”υψηλό” και... εκπλήξεις;

Σε πολυετές υψηλό βρέθηκε χθες η Unibrain κλείνοντας με άνοδο στο απόλυτο limit up (19,87%), συναλλαγές 278.000 τεμαχίων και ανεκτέλεστο άλλων 28.000 τεμαχίων!

Με δεδομένο ότι η εταιρία διαθέτει συνολικά 3,8 εκατ. μετοχές, ο χθεσινός όγκος ξεπέρασε το… 7% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας. Πράγμα βεβαίως… ασυνήθιστο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που κυκλοφορούν στην αγορά, τα καλά στοιχεία του 6μήνου (που αν επαναληφθούν στο έτος αλλάζουν την εικόνα της εταιρίας σημαντικά) σε συνδυασμό με φήμες για τo ενδεχόμενο κάποιων deals, προσεχώς, ίσως να εξηγούν το –απότομο πάντως- ενδιαφέρον.

Μετά και το χθεσινό κλείσιμο, η εταιρία έχει κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 14 εκατ. ευρώ.

Που σημαίνει ότι αν απλά διπλασιάσει τα κέρδη 6μήνου, θα έχει P/E μετά από φόρους στην περιοχή του 20, κι αν φτάσει το 1 εκατ. ευρώ, θα έχει Ρ/Ε μόλις 14.

Και στις δύο περιπτώσεις τα Ρ/Ε θα είναι (αν βέβαια είναι έτσι τα αποτελέσματα έτους) ιδιαίτερα χαμηλά για εταιρία τεχνολογίας.

Αναμφίβολα στα ”συν” της εταιρίας είναι ακόμη ο μηδενικός δανεισμός και το μικρό μέγεθος των συνολικών υποχρεώσεων, που ανέρχονται σε περίπου 1,2 εκατ. ευρώ, όταν τα ίδια κεφάλαια φτάνουν τα 5,6 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v