Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 3 2013

Shelman: «Όλα για όλα» στις 2 Οκτωβρίου;

Shelman: «Όλα για όλα» στις 2 Οκτωβρίου;
Αναμενόμενα ήταν τα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου της Shelman, καθώς πέρα από τα προβλήματα που η εταιρεία κουβαλάει εδώ και περίπου μία δεκαετία έχουν έρθει να προστεθούν και οι επιπτώσεις της πρωτόγνωρης για τον κλάδο οικονομικής κρίσης.

Ενδεικτικό, άλλωστε, είναι το στοιχείο πως ζημίες κατέγραψε το σύνολο των εισηγμένων εταιρειών τόσο στην ξυλεία, όσο και στο έπιπλο.

Έτσι, στις 30 Ιουνίου τα ίδια κεφάλαια της Shelman ήταν αρνητικά, ο τζίρος πεσμένος και το EBITDA του εξαμήνου ξεκινούσε από μείον (-2,2 εκατ. ευρώ). Οι ζημίες διαμορφώθηκαν στα 10,2 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός ξεπέρασε τα 125 εκατ. ευρώ...

Προφανώς, ο ορκωτός ελεγκτής δεν μιλά τυχαία περί «ύπαρξης σημαντικής αβεβαιότητας».

Η διοίκηση της Shelman θεωρεί τελευταία διέξοδο την ένταξη της εταιρείας στις διατάξεις του άρθρου 99, κίνηση που μετά από περιπέτειες και καθυστερήσεις αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου στις 2 Οκτωβρίου.

Η αναβολή για τις 2/10 δόθηκε μετά από παρέμβαση και σχετικό αίτημα αναβολής των νυν και των πρώην εργαζομένων της μονάδας Βασιλικού Χαλκίδας, οι οποίοι διεκδικούν οφειλόμενα ποσά δεδουλευμένων αποδοχών και αποζημιώσεων απόλυσης.

Επιπρόσθετα όμως, στις 2 Οκτωβρίου 2013 θα συζητηθεί και η αίτηση πτώχευσης σε βάρος της Shelman από ομάδα εργαζομένων και απολυμένων.

Πιθανολογείται μάλιστα από την πλευρά της εταιρείας πως «η υπό διαπραγμάτευση συμφωνία περί ρύθμισης της αποπληρωμής των κατά τα άνω οφειλομένων θα έχει ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της συζήτησης της υποβληθείσας αίτησης πτώχευσης και στήριξη των νυν και των πρώην εργαζομένων στη σκοπούμενη εξυγίανση της εταιρείας μέσω της διαδικασίας που προβλέπεται στα άρθρα 99 του Πτωχευτικού Κώδικα».

Σε απλά ελληνικά, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι μπορεί μέχρι τότε να έχουν συμφωνήσει έναν τρόπο καταβολής των οφειλομένων και έτσι οι τελευταίοι να αποσύρουν τα περί πτωχεύσεως και να στηρίξουν το αίτημα της διοίκησης για ένταξη στο άρθρο 99.

Για να δούμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v