Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 5 2013

Το λιμάνι του Φαλήρου «πνίγηκε» στο Μαξίμου!

Το λιμάνι του Φαλήρου «πνίγηκε» στο Μαξίμου!

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στήριξε το έργο και ο ίδιος αποφάσισε να το βάλει στον πάγο. Πρόκειται για το περίφημο σχέδιο για νέο λιμάνι κρουαζιερόπλοιων στο Φάληρο, το οποίο είχε αποτελέσει ένα από τα projects που προωθούσε το Μέγαρο Μαξίμου, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη να έχει τη γενική εποπτεία.

Τη Δευτέρα μπήκε και επισήμως ταφόπλακα στην προσπάθεια σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με συμμετοχή του κ. Μηταράκη και των υπουργών Ναυτιλίας Μιλτ. Βαρβιτσιώτη (ήταν κατά του σχεδίου και είχε αρθρογραφήσει σχετικά πριν υπουργοποιηθεί) και Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.

Τι συνέβη; Αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε περιορισμένο ενδιαφέρον από τους μεγάλους της κρουαζιέρας, οι οποίοι σύμφωνα με τις προηγούμενες δηλώσεις στελεχών του ΥΠΑΝ «καίγονταν» για να συμμετάσχουν.

Το μικρό ενδιαφέρον, μάλιστα, είχε μεταφερθεί στον ίδιο τον κ. Σαμαρά κατά τις συναντήσεις που είχε με ανώτατα στελέχη ομίλων όπως η Carnival και η Royal Olympic Cruises.

Μετά τις εξελίξεις, το βάρος για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας πέφτει πλέον στον ΟΛΠ, που βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης. Ο οργανισμός έχει, όμως, ένα πλεονέκτημα: το επενδυτικό του σχέδιο στην κρουαζιέρα χρηματοδοτείται και από κοινοτικά κονδύλια…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v