Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 19 2013

Κύπρος: Το deal του Αρχιεπισκόπου

Κύπρος: Το deal του Αρχιεπισκόπου

Τέτοιο πράγμα δεν θα συνέβαινε ποτέ στην Ελλάδα! Συνέβη όμως στην Κύπρο.

Εκεί λοιπόν, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος συμφώνησε με τη διοίκηση του Ταμείου Συντάξεων της ΑΗΚ (με το ταμείο δηλαδή της τοπικής ΔΕΗ) η Εκκλησία να πάρει χρεόγραφα αξίας 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο -προκειμένου να τα τοποθετήσει στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας- και από την πλευρά της η Εκκλησία να δώσει στο Ταμείο ακίνητη περιουσία της.

Φαντάζεστε στην Ελλάδα να ήταν η Εκκλησία ο βασικός μέτοχος τράπεζας και να έκανε deal ο Ιερώνυμος με τον... Φωτόπουλο της ΔΕΗ ώστε να ενισχυθεί κεφαλαιακά η τράπεζα της Εκκλησίας;

Να σημειωθεί πως αντίστοιχες συζητήσεις της Κυπριακής Εκκλησίας γίνονται και με τους υπευθύνους του ταμείου σύνταξης της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta).

 

Γκάφα τύπου… Mr Bean για τον Π. Δημητριάδη. Μένουμε στη Μεγαλόνησο και πάμε στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη, που έχει καταφέρει να στρέψει όλον τον κόσμο εναντίον του!

Για παράδειγμα, συνεχίζει να καθυστερεί την επίσημη έγκριση των μελών του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου, επειδή εδώ και τόσες μέρες «ελέγχει τα βιογραφικά τους».

Με τον τρόπο αυτό έχει σπάσει τα νεύρα τόσο της κυβέρνησης Αναστασιάδη, όσο και των παραγόντων της αγοράς, οι οποίοι θεωρούν πως ήδη έχει χαθεί χρόνος πολλών μηνών από τους χειρισμούς του διοικητή και κάθε ημέρα που περνάει λειτουργεί σε βάρος τόσο της τράπεζας, όσο και της οικονομίας.

Πέραν αυτού, όμως, ο διοικητής κατάφερε να συγκεντρώσει χθες τα πυρά σύσσωμου του κυπριακού τύπου, κάνοντας γκάφα που θα ζήλευε και ο… Mr Bean!

Συγκεκριμένα, άφησε να διαρρεύσει στον τύπο («Φιλελεύθερος») εσωτερικό έγγραφο της Κεντρικής Τράπεζας που αναφέρει πως οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με οικονομικά - τραπεζικά θέματα δεν έχουν ορθή κατανόηση του αντικειμένου και πως ο διοικητής πρέπει να ενημερώνει τους εκδότες των εφημερίδων και τους ανώτερους διευθυντές των τηλεοπτικών σταθμών…

Μετά από αυτό, αλήθεια είναι πως ο διοικητής άκουσε από πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφους πολύ περισσότερα απ’ όσα συνήθως ακούει ένας διαιτητής ποδοσφαίρου που σφυρίζει πέναλτι στο 90’ σε βάρος της γηπεδούχου ομάδας…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v