Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 4 2013

Η Κεφαλαιαγορά και τα πρόστιμα του… Μαθουσάλα

Η Κεφαλαιαγορά και τα πρόστιμα του… Μαθουσάλα

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αγρυπνά, όπως τουλάχιστον διαπίστωσε ένας υπέργηρος, πρώην μεγαλομέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας που έχει προ πολλού εγκαταλείψει το Χρηματιστήριο λόγω λουκέτου.

Ο εν λόγω παλαίμαχος επιχειρηματίας είχε πωλήσει την εταιρεία του, αλλά παρέμενε στο διοικητικό συμβούλιο για κάποιο διάστημα.

Ο νέος ιδιοκτήτης, πριν την στείλει στα τάρταρα (όπως έπραξε και με άλλες επιχειρηματικές του δραστηριότητες) δεν είχε ενημερώσει σωστά την Επιτροπή για το πώς διέθεσε η επιχείρηση τα κεφάλαια από αύξηση κεφαλαίου που είχε κάνει προ 15ετίας.

Πριν από λίγες ημέρες ο υπέργηρος πρώην μεγαλομέτοχος της κατασκευαστικής έλαβε επιστολή, περίπου δέκα σελίδων, με την οποία ενημερώνεται πως του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ. Το χιλιάρικο θα το πληρώσει ως πρώην μέλος του Δ.Σ. της κατασκευαστικής που δεν ενημέρωσε σωστά για το πώς διατέθηκαν τα κεφάλαια της αύξησης.

Ευτυχώς, πάντως, χρειάστηκαν μόνο περίπου δέκα χρόνια μέχρι να διαπιστωθεί η παράβαση και να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι ώστε να πληρώσουν τα 1.000 ευρώ.

ΥΓ.: Απόλυτα... εξασφαλισμένη φέρεται να είναι και η είσπραξη του προστίμου που επέβαλε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη Microland, η οποία έχει τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης από το φθινόπωρο του 2009 (προ μνημονίου!). 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v