Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Κ.: Μοίρασε πρόστιμα σε Microland, Altec

Την επιβολή προστίμων στις εισηγμένες Microland, Altec αποφάσισε μεταξύ άλλων η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ε.Κ.: Μοίρασε πρόστιμα σε Microland, Altec

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 659/3.10.2013 συνεδρίασή του αποφάσισε :

- Την έγκριση υπό προϋποθέσεις του περιεχομένου ενημερωτικού δελτίου της «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ» για τη δημόσια προσφορά νέων μερίδων με αύξηση του εταιρικού της κεφαλαίου με μετρητά και την παροχή άδειας για τη διενέργεια της δημόσιας προσφοράς.

- Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας «EXCELLENCΕ ΑΕΕΔ», με έδρα την Αθήνα, κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 39 παρ. 1 περ. (γ) του ν. 3606/2007.

- Την επιβολή προστίμου € 40.000 στην εταιρεία «MICROLAND COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.» για παράβαση της απαγόρευσης της χειραγώγησης της αγοράς κατά την έννοια της περ. (γ) της παρ. 2 του άρθρου 7 του ν. 3340/2005 αναφορικά με τη μη γνωστοποίηση ουσιωδών πληροφοριών που σχετίζονταν με τις επιπτώσεις που θα προέκυπταν για την εταιρία ''MICROLAND COMPUTERS A.E.B.E.'' από την επικείμενη πτώχευση της μητρικής της εταιρίας Altec Τelecoms.

- Την επιβολή προστίμου €25.000 στην εταιρεία «ALTEC Α.Β.Ε.Ε.» για παράβαση της υποχρέωσης δημοσιοποίησης προνομιακής πληροφορίας, σύμφωνα με το ν. 3340/2005, που αφορούσε ενέργειες της εταιρίας ώστε να επανέλθει σε λειτουργία η θυγατρική της Altec Τelecoms, καθώς και την εξέλιξη αυτών των ενεργειών.

- Την επιβολή προστίμου ύψους € 25.000 στον κ. Αλέξιο Κομνηνό διότι παρείχε επενδυτικές υπηρεσίες κατά παράβαση του άρθρου 8 του ν. 2606/2007.

- Την επιβολή συνολικού προστίμου € 15.000 στην εταιρεία «ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΑΕΠΕΥ» για παραβάσεις της νομοθεσίας της κεφαλαιαγοράς σχετιζόμενες με την οργανωτική επάρκεια και τις εσωτερικές διαδικασίες της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v