Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 21 2013

Η πώληση της IBG, το πελατολόγιο και το εξώδικο!

Η πώληση της IBG, το πελατολόγιο και το εξώδικο!

Εξώδικο με το οποίο κατηγορεί το Euro2day.gr για δημοσίευμα «αστήρικτο» και «άκρως επιζήμιο» για την Τράπεζα, απέστειλε χθες η νέα διοίκηση της Investment Bank of Greece, αναφερόμενη σε ρεπορτάζ με τίτλο «Νέος διαγωνισμός για την πώληση της IBG».

Επιπροσθέτως, υποστηρίζει ότι έχει επέλθει «σπίλωση» της Τράπεζας κι ότι προβήκαμε σε «ανήθικες» και «παράνομες» ενέργειες!

Επίμαχο σημείο, η αναφορά μας (που επισημαίνεται και στο εξώδικο) ότι «Ο πωλητής (σ.σ. δηλαδή ο εκκαθαριστής της Λαϊκής Τράπεζας) έχει κάθε λόγο να βιάζεται για τη διάθεση της Επενδυτικής Τράπεζας καθώς ο χρόνος δουλεύει εναντίον του» και το ότι «η παράταση της αβεβαιότητας (σ.σ. περί την πώληση της) ενδεχομένως να επηρεάσει τη στάση ορισμένων μεγάλων brokers, με τους οποίους συνεργάζεται».

Προφανώς η διοίκηση της IBG και ο νέος διευθύνων σύμβουλος Δώρος Θεοδώρου, που υπογράφει το εξώδικο, εκτιμούν μετά βεβαιότητας ότι ο πωλητής δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται κι ότι τυχόν παράταση της ιδιοκτησιακής αβεβαιότητας δεν θα έχει καμία επίδραση στο πελατολόγιο, δεδομένου ότι η τράπεζα έχει εξαιρετικά ικανοποιητική κεφαλαιακή επάρκεια.

Απολύτως σεβαστό και από εμάς.

Τα μερίδια αγοράς πάντως, όπως δημοσιεύονται κάθε μήνα από το Χρηματιστήριο Αθηνών, δίνουν τη δική τους εικόνα για την πορεία των αριθμών.

Στο διάστημα 01-01-2012 με 31-12-2012 η συγκεκριμένη εταιρία είχε μερίδιο αγοράς 10,91% και κατείχε την 3η θέση μεταξύ των εταιριών μελών του ΧΑ.

Ο Ιανουάριος του 2013 έκλεισε με μερίδιο 8% και παραμονή στην 3η θέση της κατάταξης. Τον Μάρτιο του ιδίου έτους το μερίδιο ήταν στο 6,25% και η εταιρία έπεσε στην 4η θέση της κατάταξης. Τον Ιούνιο του 2013 το μερίδιο περιορίστηκε σε 5,77% και η εταιρία βρέθηκε στην 6η θέση στην οποία παρέμεινε και τον Σεπτέμβριο με μερίδιο 5,73%.

Τον ίδιο μήνα του 2012, το μερίδιο της IBG ήταν 8,64% προσφέροντας της την 3η θέση στην κατάταξη.

Σε κάθε περίπτωση εμείς ευχόμαστε ολόψυχα να επιτύχει η προσπάθεια πώλησης της εταιρίας (που απασχολεί 175 άτομα) καθότι τα εγχώρια στελέχη της έχουν δώσει μεγάλο αγώνα, ιδίως μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο που διέλυσαν τη Λαϊκή Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v