Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 8 2013

Οι πωλήσεις δανείων και ο πήχης της Citibank

Οι πωλήσεις δανείων και ο πήχης της Citibank

Όπως αποκάλυψε το Euro2day η Citibank στην προσπάθεια να περιορίσει περαιτέρω την παρουσία της στην εγχώρια αγορά διερεύνησε το ενδιαφέρον τραπεζών και επενδυτικών κεφαλαίων για την πώληση χαρτοφυλακίου στεγαστικών δανείων ύψους 450 εκατ. ευρώ.

Κατόπιν σειράς επαφών αποφάσισε να βγάλει προς πώληση μόνο εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια και δη δάνεια της κατηγορίας Citi Gold, που αποτελούν τον αφρό του χαρτοφυλακίου της.

Η καλύτερη προσφορά που έλαβε για το προς πώληση χαρτοφυλάκιο ενήμερων στεγαστικών δανείων ήταν από την Baupost, η οποία μπίνταρε τα δάνεια στο 50% της ονομαστικής τους αξίας!

Προφανώς δεν γνωρίζουμε αν η Citibank θα ζητήσει ρήτρες υπεραπόδοσης από την Baupost, καθώς έχει υπογραφεί σύμβαση αποκλειστικότητας και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις.

Όταν, όμως, το καλύτερο χαρτοφυλάκιο ενήμερων στεγαστικών της τράπεζας αποτιμάται στο 50%, μπαίνει ένας πήχης για το τι προσφορές θα πρέπει να περιμένουν οι ελληνικές τράπεζες όταν επιχειρούν να πουλήσουν ενήμερα έστω δάνεια.

Πήχης αρκετά χαμηλός, ώστε στην πραγματικότητα να μην προχωρήσει καμιά συμφωνία...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v