Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 19 2013

Το ΧΑ Eμπορευμάτων και οι 48 ώρες προθεσμία σε μετόχους Βιοχάλκο

Το ΧΑ Eμπορευμάτων και οι 48 ώρες προθεσμία σε μετόχους Βιοχάλκο

ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Για την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού (συγχώνευση) με απορρόφηση της Βιοχάλκο από τη βελγική Viohalco ενημέρωσε χθες τις αρχές και το επενδυτικό κοινό η μέχρι πρότινος εισηγμένη στο Χ.Α. εταιρεία.

Ποια είναι τα SOS για τους επενδυτές της Βιοχάλκο που έχουν τίτλους της σε Κοινές Επενδυτικές Μερίδες (ΚΕΜ): Βάσει νόμου, οι ΚΕΜ δεν επιτρέπονται στο εξωτερικό. Όσοι έχουν μετοχές Βιοχάλκο σε Kοινή Eπενδυτική Mερίδα έχουν μόλις 48 ώρες προθεσμία να επικοινωνήσουν με το μέλος που έχει το χαρτοφυλάκιό τους και να δώσουν εντολή για το φυσικό πρόσωπο στο οποίο θα μεταφερθούν όλοι οι τίτλοι. Αν αυτό δεν γίνει έως και τις 20 Νοεμβρίου, θα αντιμετωπίσουν σε πρώτη φάση το εξής πρόβλημα: δε θα μπορούν να κάνουν αγοραπωλησίες μετοχών μέχρι να ολοκληρώσουν το κλείσιμο της ΚΕΜ.

ΥΓ.: Για να μην σας πιάσουν στον ύπνο, ρωτήστε το μέλος τι θα κοστίσει αυτή η μεταφορά (και ό,τι κι αν σας πουν, αναρωτηθείτε: μήπως το χρηματιστήριο αποφασίσει τελικώς να μη χρεώσει τίποτα;).

ΥΓ2.: Κάποια μέλη ενημερώνουν ήδη τους πελάτες τους. Κάποια άλλα όχι…


ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ. Τις προτάσεις τους για την επικείμενη ίδρυση Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων κατέθεσαν χθες σε στελέχη της ΕΧΑΕ εκπρόσωποι του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Της αντιπροσωπείας ηγείτο ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης. Επρόκειτο για πρωτοβουλία του ΕΒΕΠ.

Οι της ΕΧΑΕ άκουσαν προσεκτικά, χωρίς να σχολιάσουν ιδιαίτερα. Η μελέτη του Επιμελητηρίου εξαντλείται σχεδόν σε στοιχεία που αφορούν την παραγωγή ελαιολάδου στην Ελλάδα, ποικιλίες, ποσοστά, εξαγωγές, τυποποιήσεις. Και καταλήγει -η μελέτη- πως υπάρχει λόγος να δημιουργηθεί Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων. Να υπενθυμίσουμε ευγενικά: α) το σχετικό εγχείρημα έχει πάρει ήδη τον δρόμο του, β) ΔΕΝ πρόκειται να υπάρξει άλλο κτίριο που θα φιλοξενήσει το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων. Από τη Λεωφόρο Αθηνών θα συνεχίσουν να γίνονται οι δουλειές...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v