Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 26 2013

«Βούλιαξαν» οι φρεγάτες, αλλά αναδύονται... ΑΠΕ

«Βούλιαξαν» οι φρεγάτες, αλλά αναδύονται... ΑΠΕ

Μετά την αποτυχία του να προμηθεύσει το Πολεμικό Ναυτικό με τις τελευταίου τύπου φρεγάτες FREMM, o γαλλικός ναυπηγικός κολοσσός DCNS σκανάρει την εγχώρια πιάτσα για επενδύσεις στις ΑΠΕ.

Όπως μαθαίνει ο ΧΑΜ, η εταιρεία έχει αναπτύξει τεχνολογία και για θαλάσσιες πλωτές ανεμογεννήτριες, με τις οποίες αντιμετωπίζεται το πρόβλημα του μεγάλου βάθους στα ελληνικά πελάγη για την εγκατάσταση θαλάσσιων αιολικών πάρκων.

Με την ευκαιρία παρουσίας στην Αθήνα του επικεφαλής του τομέα ΑΠΕ της DCNS Σιλβέν ντε Μιλενέμ για συμμετοχή σε εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου, ο τελευταίος θα έχει και συναντήσεις με επιχειρηματίες που κατέχουν άδειες υπεράκτιων (θαλάσσιων) αιολικών.

Δεν γνωρίζουμε πού θα καταλήξει η υπόθεση, γιατί σε αντίθεση με τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Γαλλία και άλλες βόρειες χώρες όπου σε θαλάσσιες περιοχές εγκαθίστανται ανεμογεννήτριες κατά εκατοντάδες, στην Ελλάδα η υπόθεση τείνει να καταστεί ανέκδοτο.

Όπου δεν αναστέλλονται τα σχέδια λόγω αντιδράσεων κατοίκων, τον ρόλο αυτόν τον αναλαμβάνει το Ναυτικό και η αεροπορία, που απαγορεύουν τα θαλάσσια αιολικά για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Οι Γάλλοι, από ό,τι γνωρίζουμε, έχουν αντίληψη της κατάστασης. Ωστόσο, επιμένουν. Μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρουν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v