Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 16 2006

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Για επενδυτές χωρίς… μνήμη!

H... ευχή μας σε εκείνους που ξαναέφτασαν τη μετοχή του ΚΑΡΕΛΙΑ στα επίπεδα των 100 ευρώ.

Όχι γιατί η εταιρία είναι κακή, αλλά γιατί οι βασικοί μέτοχοι ΔΕΝ ενδιαφέρονται (με την καλή έννοια) για τη χρηματιστηριακή παρουσία της εταιρίας τους.

Σημειώστε έναν αριθμό: Συνολικός όγκος συναλλαγών τις τελευταίες 30 ημέρες … 5.626 τεμάχια!

Έτσι κι εγκλωβιστεί κάποιος, θα πάθει τον… θάνατο της αλεπούς.

Δεν λέμε, ωραίο το μέρισμα (2,92% απόδοση με βάση το κλείσιμο στα 100 ευρώ!), αλλά είναι κρίμα έπειτα από τόσο θόρυβο που έγινε πριν από λίγους μήνες, κάποιοι επενδυτές να έχουν τόσο ”βραχυπρόθεσμη” μνήμη.

Για όσους ξέχασαν, θυμίζουμε ότι η μετοχή, με μια εκπληκτική άνοδο έπιασε τα 130 ευρώ (ξεκινώντας από τα… 60) μέσα σε περίπου 45 ημέρες, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Αυτό έγινε επειδή υπήρχε η προσδοκία ότι οι βασικοί μέτοχοι θα μειώσουν τα ποσοστά τους προκειμένου να ενισχύσουν τη διασπορά και την εμπορευσιμότητα της μετοχής, ώστε να παραμείνει στη ”μεγάλη κατηγορία” της Σοφοκλέους, μια και η εταιρία δεν είχε ζητήσει, όπως μπορούσε, την εξαίρεσή της.

Δικαιολογημένες λοιπόν τότε οι προσδοκίες.

Εκεί όμως, στα δυσθεώρητα ύψη, κάποιοι (ποιοι να ήταν λέτε;) έδιναν κομμάτια στους πρόθυμους αγοραστές (μέσα σε μέρες έγιναν τότε κομμάτια που τώρα η μετοχή τα κάνει σε έναν και δύο… μήνες!). Κι αυτοί όπως αποδείχτηκε ήταν οι κερδισμένοι.

Διότι, φευ, τίποτα από όσα αναμένονταν δεν έγινε. Και η μετοχή έπεσε από τα 130 έως τα 75 ευρώ.

Εμείς δεν το ξεχνάμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v