Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 24 2006

Ξύπνησαν και οι... κοιμισμένοι στη Σοφοκλέους!

Πόσο καλό μπορεί να είναι για την αγορά, και κυρίως για τους επενδυτές, το γεγονός ότι αρχίζουν να ”χορεύουν” μετοχές που εδώ και πάρα πολύ καιρό ήταν ”κοιμισμένες” σε κάποια γωνία της Σοφοκλέους;

Προφανώς η απάντηση εξαρτάται από την οπτική γωνία του καθενός... ενδιαφερόμενου.

Σε κάθε περίπτωση, χαρακτηριστικό παράδειγμα του... ”φαινομένου” είναι η χθεσινή εκτίναξη της Medicon στο +20% έπειτα από μακρά περίοδο ουσιαστικής απραξίας, που αυτόματα την οδήγησε και σε υψηλό… 24 μηνών!

Όλα αυτά με όγκο λιγότερο από 50.000 τεμάχια, ήτοι με περίπου… 250.000 ευρώ!

Κι όμως μέσα σε μια μέρα έκανε η ευλογημένη όσο όγκο έκανε τις προηγούμενες 15-20 συνεδριάσεις και περισσότερο από το 1/3 των συναλλαγών του προηγούμενου… ΤΡΙΜΗΝΟΥ!

Αν μάλιστα δεν κάνουν λάθος οι βάσεις δεδομένων μας, ουδέποτε τα τελευταία δύο χρόνια έκανε μέσα σε μια μέρα όγκο πάνω από 35.000 τεμάχια κι αυτά τα τεμάχια (τα 35.000) τα ”είδε” μια φορά μόνον.

Από πλευράς αποτελεσμάτων τώρα, το 6μηνο του 2006 μόνο καλό δεν μπορεί να θεωρηθεί για τη Medicon.

Μείωση στις πωλήσεις, στο μικτό κέρδος, αλλά και στο καθαρό κέρδος.

Από την άλλη βέβαια, 4 εκατομμύρια χαρτάκια έχει όλα κι όλα, ενώ οι βασικοί μέτοχοι κατέχουν περίπου… 78% της εταιρίας!

Πράγμα που σημαίνει ότι συνολικά στην αγορά, ως free float κυκλοφορούν λιγότερο από… 1 (ολογράφως ένα) εκατομμύριο μετοχές!

Εμείς απλώς θυμίζουμε ότι αυτή η μετοχή ”έγραφε” κάποτε στο ταμπλό… 22 ευρώ (!) από τα οποία και διολίσθησε με το πέρασμα του χρόνου (σχεδόν χωρίς καμία ανάπαυλα) για να καταλήξει κάποια στιγμή κάτω και από τα 4 ευρώ.

Το παράδειγμα της συγκεκριμένης μετοχής δεν είναι βέβαια το μόνο, υπάρχουν και πολλές άλλες που ξυπνάνε από τον… λήθαργο με ”δυναμισμό” που δημιουργεί… υποψίες ως προς τα αίτια.

Το επικίνδυνο είναι ότι οι μετοχές αυτές μπορεί να ξαπλώσουν ξανά για ύπνο στο πρώτο γύρισμα της αγοράς... πλακώνοντας όσους αποδειχτούν απρόσεκτοι!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v