Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 28 2006

Allianz… ”έτοιμη για όλα”

Θέλετε ένα ακόμη… ”σήμα” για τον ασφαλιστικό χώρο; Μόλις χθες ο όμιλος της Αllianz Ελλάδος κάλεσε τους δημοσιογράφους με αφορμή δύο γεγονότα.

Πρώτον τη συγχώνευση των δύο βασικότερων εταιριών που διαθέτει (Ζωής και Γενικών Ασφαλειών) και δεύτερον την απόκτηση νέου κτιρίου, έναντι ποσού… 22 εκατ. ευρώ (κοντά στο νέο κτίριο του Χρηματιστηρίου, στη Λ. Αθηνών), όπου θα στεγάσει πλήρως όλες τις δραστηριότητές του.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ενώ η Allianz απασχολεί γύρω στα 300 άτομα, το νέο κτίριο προσφέρεται για περίπου... 450 θέσεις εργασίας, γεγονός που από μόνο του μάλλον ”λέει πολλά” ως προς τα πλάνα επέκτασης του γερμανικού κολοσσού.

Όσο για τη συγχώνευση, σκοπός της δεν είναι η επίτευξη αυξημένων συνεργιών ή ”οικονομιών κλίμακας”, όπως ίσως κάποιος θα ανέμενε.

Αυτά όλα έχουν προηγηθεί οργανωτικά.

Σκοπός είναι να ενοποιηθεί ο τζίρος και κυρίως τα κεφάλαια των δύο εταιριών, ώστε να διευκολυνθεί ”διαδικαστικά” και το ενδεχόμενο μιας εξαγοράς, όπως επισημάνθηκε στους παρισταμένους, ως... παράδειγμα των πλεονεκτημάτων της συγχώνευσης.

Η διοίκηση της εταιρίας -υπό τον κ. Πέτρο Παπανικολάου- δεν έκανε κανένα σχόλιο για το αν υπάρχουν συγκεκριμένα τέτοια σχέδια.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η εταιρία ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση της Alpha Ασφαλιστικής, αλλά και η διαπίστωση συνεργάτη της στήλης που ήταν παρών στη συνάντηση ότι γενικά η εταιρία παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τα… τεκταινόμενα, μάλλον δείχνουν ότι απλώς αναζητείται η κατάλληλη ευκαιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v