Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 31 2013

Χαϊδεμένος: Το οικόπεδο στην Κερατέα και τα ντεσού της αγοράς

Χαϊδεμένος: Το οικόπεδο στην Κερατέα και τα ντεσού της αγοράς

Η ανακοίνωση της Χαϊδεμένος για τη βασική απόφαση της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης ήταν σαφής: Η εταιρεία θα εξαγοράσει οικόπεδο στην Κερατέα (έναντι 950 χιλιάδων ευρώ), ιδιοκτησίας των βασικών μετόχων, που συνορεύει με ήδη υπάρχουσα έκταση της εισηγμένης. Η συγκεκριμένη αγορά «αποφασίστηκε ενόψει μελλοντικής της μετεγκατάστασης».

Βέβαια, το ζήτημα της μετεγκατάστασης δεν φαίνεται να είναι άμεσο. Άλλωστε δεν αποτελεί και εύκολη υπόθεση σε τεχνικό επίπεδο. Ωστόσο, η μετεγκατάσταση της εταιρείας στην Κερατέα -αν και όποτε αυτή γίνει- θα αφήσει προς αξιοποίηση τα υπάρχοντα ιδιόκτητα ακίνητα της Χαϊδεμένος στον Άλιμο, που κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητης αξίας θεωρούνται, ιδίως σε βάθος χρόνου, όταν θα έχει ανακάμψει η ελληνική οικονομία.

Και αυτό, με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης διαμορφώνεται στα 4,5 εκατ. ευρώ, όταν το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της είναι πολλαπλάσιο (24,5 εκατ. στις 30 Σεπτεμβρίου).

Επιπλέον, το κόστος της εξαγοράς του ακινήτου (950 χιλιάδες ευρώ) δεν αποτελεί πονοκέφαλο για την εισηγμένη καθώς στις 30/9/2013 ο καθαρός της δανεισμός ανερχόταν μόλις στα 2,5 εκατ. ευρώ (12,5 εκατ. δάνεια, 10 εκατ. ταμείο) και το EBITDA του εννεαμήνου είχε διαμορφωθεί στα +956 χιλ. ευρώ.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, κάποιοι μιλούν για μετοχή που ενδεχομένως να «δώσει λεφτά» κάποια στιγμή στο μέλλον. Οι περισσότεροι ωστόσο -όπως φαίνεται και από το χαμηλό όγκο των συναλλαγών (11,6 χιλ. ευρώ το τελευταίο εξάμηνο- δεν φαίνεται να συγκινούνται, τουλάχιστον επί του παρόντος.

Η απόδοση της μετοχής του τελευταίου δωδεκαμήνου είναι -9,2% και της τελευταίας πενταετίας στο -42%...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v