Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 31 2014

Τι… έψαλαν για την τρόικα οι Έλληνες τραπεζίτες

Τι… έψαλαν για την τρόικα οι Έλληνες τραπεζίτες
Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε χθες κλιμάκιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με την αντιπροσωπεία των ευρωβουλευτών, οι οποίοι με επικεφαλής τον Ο. Κάρας επισκέφθηκαν την Αθήνα ερευνώντας τον ρόλο της τρόικας στις μνημονιακές χώρες.

Υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη όπως ο Σπύρος Παπασπύρου της Τράπεζας Πειραιώς και ο Αρτέμης Θεοδωρίδης της Alpha Bank, πλαισιωμένα από τον γενικό γραμματέα της ΕΕΤ Χρήστο Γκόρτσο, ανέλυσαν στους ευρωβουλευτές τις στρεβλώσεις της πολιτικής που ακολουθεί η τρόικα και η Ευρώπη όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα.

"Ακόμη και να έχουμε ρευστότητα για να δώσουμε στις επιχειρήσεις που παρά την κρίση στέκονται στα πόδια τους και μπορούν να επενδύσουν, κανένας από τους εν λόγω επιχειρηματίες δεν τη δέχεται. Κι αυτό διότι με το ζήτημα του χρέους αβέβαιο, δεν πρόκειται κανείς επενδυτής ντόπιος και ξένος να επενδύσει", τους είπαν οι δικοί μας.

Σημείο στο οποίο ο κ. Κάρας μαθαίνουμε ότι συμφώνησε. "Πρέπει λοιπόν όλοι μαζί εμείς (σ.σ. οι Έλληνες) και εσείς να πάρουμε μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Διαφορετικά απλά στην Ελλάδα θα ζούμε το μαρτύριο του... τριμήνου. Κάθε φορά που θα έρχεται η τρόικα θα βρισκόμαστε ως χώρα στη δίνη του τέλματος. Έτσι δεν πρόκειται να αναρρώσει η ελληνική οικονομία", τόνισαν στους ευρωβουλευτές οι τραπεζίτες.

Απλά, σταράτα και ρεαλιστικά...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v