Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 18 2014

Οι επενδύσεις στον Αστέρα και το μήνυμα της Κεφαλονιάς

Οι επενδύσεις στον Αστέρα και το μήνυμα της Κεφαλονιάς

ΑΣΤΗΡ: Στο ύψος των 70 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επενδύσεις που θα προωθήσει άμεσα η Jermyn Street στην Αστήρ Παλάς μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς της.

Όπως είναι γνωστό η Jermyn Street Real Estate Fund προσφέρει τίμημα 400 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το 90% της Αστήρ που θα ελέγχουν Εθνική και Δημόσιο μετά και την εισφορά από το τελευταίο του όμορου ακινήτου.

Επιπρόσθετα θα αναλάβει και τον υφιστάμενο δανεισμό της εταιρείας ύψους 45 εκατ. ευρώ.

Το ποσοστό που θα μείνει σε ελεύθερη διαπραγμάτευση  (free float) ύψους περίπου 10% είτε θα επιδιώξει να το αποκτήσει υποβάλλοντας δημόσια πρόταση για να διαγράψει την εταιρεία από το ΧΑ, είτε να το αφήσει ως έχει.

Με βάση, πάντως, το προσφερόμενο τίμημα για το 90% το free float της εταιρείας αποτιμάται σύμφωνα με αναλυτές στα 44 εκατ. ευρώ, υψηλότερα δηλαδή της τρέχουσας αποτίμησης στο ταμπλό.

 

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Τις κακοτεχνίες σε ιδιωτικές και δημόσιες υποδομές βγάζει στην επιφάνεια ο σεισμός της Κεφαλονιάς, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες.

Οι μηχανικοί εγείρουν σειρά ερωτημάτων για τις ζημιές που εμφάνισε η νεότερη επέκταση της αποβάθρας του λιμένα του Ληξουρίου, ενώ η παλαιά έδειξε ισχυρές αντοχές. 

Αναφέρονται και στο παράδειγμα κατοικίας μόλις επτά ετών η οποία υπέστη σοβαρότατες ζημιές επειδή η Ελληνοαμερικανίδα ιδιοκτήτρια αφαίρεσε την εσωτερική κεντρική κολόνα του σπιτιού για διακοσμητικούς λόγους! Πρόκειται για την ανεπίσημη εξήγηση των ειδικών, καθώς η αυτοψία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ταυτόχρονα θεωρούν πως προτεραιότητα πρέπει να δοθεί και στα σχολεία τα οποία είναι πολύ κακοσυντηρημένα και εγείρουν σοβαρούς κινδύνους για τα παιδιά.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως πολλά κτίρια και κυρίως ιστορικές εκκλησίες και μοναστήρια χρειάζονται άμεσα υποστηλώσεις ώστε να μην καταρρεύσουν.

Ειδικά μέτρα πρέπει να ληφθούν και για σειρά επαγγελματικών κτιρίων όπως, για παράδειγμα, έξι ξενοδοχεία στο Ληξούρι τα οποία υπέστησαν ζημιές και πρέπει να λάβουν κατά παρέκκλιση άδειες κατασκευής.

Στόχος να μην χαθεί η νέα τουριστική περίοδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v