Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 14 2014

Η Templeton, η BlackRock και η πρώτη έκδοση ΟΕΔ

Η Templeton, η BlackRock και η πρώτη έκδοση ΟΕΔ

Ενδιαφέρον από μεγάλα ξένα funds ακούμε ότι προσελκύουν οι παρουσιάσεις που διενεργούν, άτυπα, τρεις ξένες επενδυτικές τράπεζες για την επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές μέσω της έκδοσης 5ετούς κρατικού ομολόγου.

Η στήλη πληροφορείται ότι η Templeton του γνωστού στην Ελλάδα Mobius έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στην έκδοση, όπως και αρκετά άλλα funds.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα θα μπορούσε άνετα να καλυφθεί μια έκδοση της τάξης του 1 με 1,5 δισ. ευρώ, εκτιμούν στελέχη που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τους ίδιους εφόσον κλείσει η συμφωνία με την τρόικα και προχωρήσει ομαλά η αύξηση κεφαλαίου της Eurobank το ενδιαφέρον για την Ελλάδα θα ενταθεί δίνοντας την ευκαιρία υπερκάλυψης έκδοσης ύψους ως 3 δισ. ευρώ και με επιτόκιο που να κινείται κοντά στο 6%.

Ενδιαφέρον όμως υπάρχει και από την BlackRock, το οποίο έχει κατατεθεί απευθείας στο Μαξίμου. Το private equity δήλωσε διατεθειμένο να εγγυηθεί την κάλυψη έκδοσης 10ετούς ομολόγου, ενδεχόμενο που προς το παρόν δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση, καθώς η έκδοση 5ετούς εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει καλύτερο επιτόκιο συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της καμπύλης.

Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει την επάνοδο της χώρας στις αγορές πριν από το Πάσχα, ακόμη και αν έχει βρεθεί ικανοποιητική λύση με την τρόικα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.

Μια έκδοση 5ετούς της τάξης των 2 με 3 δισ. ευρώ, εφόσον βγει με επιτόκιο γύρω στο 6%, αφενός θα ενίσχυε το ήδη καλό κλίμα για την Ελλάδα λόγω της συμβολικής επανόδου στις αγορές, αφετέρου θα υποκαθιστούσε μέρος των αναγκών που καλύπτονται από έντοκα.

Για τους παραπάνω λόγους οι εταίροι και πιστωτές μας εκτιμάται ότι δεν θα εκφράσουν ουσιώδεις αντιρρήσεις για το εγχείρημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v