Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 19 2014

Το όραμα της MLS και τα παράπλευρα κέρδη της Ιντρακόμ

Το όραμα της MLS και τα παράπλευρα κέρδη της Ιντρακόμ

Ιντρακόμ: Τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη η πλαγιοανοδική προσπάθεια η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ξεκινήσει από το 0,4960 ευρώ (κλείσιμο 23/12/2013) στον τίτλο της Ιντρακόμ.

Ιδιαίτερα αυξημένες και οι ημερήσιες συναλλαγές με τον τίτλο να κινείται σε υψηλά 42 μηνών, εν μέσω επανερχόμενων φημών για πιθανές μετοχικές εξελίξεις που συμπεριλαμβάνουν τη θυγατρική του ομίλου HOL.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το επίσημο μετοχολόγιο του Χ.Α. οι μέτοχοι που συγκεντρώνουν ποσοστό μεγαλύτερο του 5% στην εισηγμένη Hellas on Line είναι: Ιντρακόμ Holdings (57,242%), World Equities Investments Holdings (17,91%) και Vodafone (18,5%).

Λίαν προσφάτως, και πιο συγκεκριμένα στις 17/1/2014, το Euro2day.gr και ο Στ. Κοτζαμάνης αναφέρονταν σε "Τεκτονικές αλλαγές στις Τηλεπικοινωνίες", τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Σημειωτέον ότι στην κυπριακή αγορά υπάρχει ήδη επιτυχής συνεργασία μεταξύ της Cyta και της Vodafone.

Άρα έχουμε τη Vodafone να είναι ταυτόχρονα ο δεύτερος μέτοχος και συνεργάτης με τη Hellas On Line στην Ελλάδα, αλλά και συνεργάτης της CYTA τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα, γεγονός που δίνει βαρύτητα στις πληροφορίες για ευρύτερη σύμπραξη των Hellas On Line και CYTA με τη Vodafone, πιθανώς μέσω ενός νέου σχήματος και προφανώς υπό τον βασικό έλεγχο της πολυεθνικής. Σε αυτόν τον άξονα, αναφέρουν πηγές του Euro2day.gr, οι εξελίξεις ίσως αποδειχθούν ταχύτατες».

 

MLS: Δεν είναι καθόλου συνηθισμένη εικόνα να παρουσιάζει μια ελληνική εταιρία προϊόντα καινοτομίας που επιχειρούν να χτυπήσουν στα ίσα πολυεθνικές που είναι παγκόσμια μεγαθήρια.

Άρα από αυτή και μόνο τη σκοπιά, η χθεσινή παρουσίαση του νέου κινητού τηλεφώνου της MLS παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον.

Τέτοιες κινήσεις δείχνουν πως οι Έλληνες μπορούν να πολύ περισσότερα πράγματα από το να... διεκδικούν θέση εργασίας στο δημόσιο, ή να συστήνουν μη κυβερνητικές οργανώσεις για την αποναρκοθέτηση... στο Βόρειο Πόλο.

Όραμα της MLS, σύμφωνα με τη διοίκησή της, είναι κάποια μέρα να προχωρήσει και στη συναρμολόγηση των κινητών αυτών στην Ελλάδα (προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας) όταν σήμερα οι εταιρίες όλου του κόσμου επιλέγουν την Κίνα.

Επιπρόσθετα, η εισηγμένη –που κατέχει γύρω στο 2%-2,5% της αγοράς στα έξυπνα τηλέφωνα και περίπου 7% στα tablets- δείχνει να ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς. Από ένα μοντέλο κινητού που λανσάρισε το 2012, πέρυσι δημιούργησε άλλα τρία και για φέτος αναμένονται ακόμη περισσότερα.

Επιπλέον, τόσο στα κινητά, όσο και στα tablets μελετάται η προώθησή τους και στο εξωτερικό, με πρώτη υποσχόμενη αγορά αυτή της Σαουδικής Αραβίας. Μια αγορά που ήδη γνωρίζει η MLS από τους πλοηγούς.

Σε ό,τι αφορά το χρηματιστηριακό κομμάτι της υπόθεσης, το βέβαιο είναι πως η MLS δεν μπορεί να αξιολογηθεί μόνο με βάση κάποιους στατικούς επενδυτικούς δείκτες.

ΥΓ.: Η MLS είναι ίσως η μόνη εισηγμένη του Χ.Α. που έχει ήδη δώσει guidance (επίσημη πρόβλεψη οικονομικών επιδόσεων) για τη φετινή χρονιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v