Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 26 2002

”Σταράτες” απόψεις για την αγορά και τις εταιρίες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τρέχον εβδομαδιαίο δελτίο στρατηγικής της Π & Κ Χρηματιστηριακής, σύμφωνα με το οποίο η αμυντική συμπεριφορά της Σοφοκλέους δεν πρόκειται να συνεχιστεί επ’ άπειρον, εφόσον εξακολουθήσει η καταβαράθρωση των ξένων αγορών.

Μην έχοντας τις ”αγκυλώσεις” άλλων χρηματιστηριακών (καθώς δεν είναι θυγατρική τράπεζας), η εταιρία εκφράζει ταυτόχρονα και τις έντονες επιφυλάξεις της για τις αντοχές του τραπεζικού τομέα, αλλά και για τις εταιρίες του χώρου των τηλεπικοινωνιών, με επίκεντρο τον ΟΤΕ, ιδίως μετά την ”υπόθεση Rom Telecom”!

Ετσι προτείνει μετοχές εκτός του χώρου των τραπεζών και τηλεπικοινωνιών (top picks οι Ιντραλότ, ΔΕΗ, 3Ε, Τιτάν), ενώ δεν διστάζει να μειώσει τη συνολική προτεινόμενη έκθεση σε μετοχές από 50% σε 45% του χαρτοφυλακίου, εκ του οποίου το 50% αφορά ξένους τίτλους, καθώς εκεί οι αγορές έχουν υποστεί σαφώς υψηλότερες απώλειες το τελευταίο διάστημα.

Σημειωτέον ότι κατά τους αναλυτές της Π & Κ, η τιμή ”στόχος” για την ελληνική αγορά παραμένει- με βάση τα μοντέλα αποτίμησης- στην περιοχή του 2360 μονάδων του Γενικού Δείκτη, χωρίς όμως αυτό να αναιρεί τις επιφυλάξεις που προαναφέρθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v