Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 21 2014

Σφηνάκια για Καθημερινή, ΕΟΠΥΥ και Νηρέα

Σφηνάκια για Καθημερινή, ΕΟΠΥΥ και Νηρέα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πολύ μεγάλη διάχυση ποσοστών θα υποστούν όσοι μέτοχοι δεν συμμετάσχουν στη σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Καθημερινής.

Η εισηγμένη σήμερα διαθέτει 17 εκατ. μετοχές που θα μειωθούν στα 3,4 εκατ. μετά το reverse split (1ν/5π) που ψηφίστηκε. Με βάση μάλιστα το χθεσινό κλείσιμο, η προσαρμοσμένη τιμή του τίτλου μετά το reverse split θα κυμανθεί λίγο χαμηλότερα από τα 5 ευρώ.

Έναντι λοιπόν 3,4 εκατ. τίτλων που θα αποτιμώνται περίπου προς 5 ευρώ το κομμάτι, θα εκδοθούν 27,2 εκατ. νέες μετοχές (8 νέες για κάθε 1 παλιά) μόλις προς 0,33 ευρώ η κάθε μία.

Και αυτό, όταν το ποσοστό που ελέγχουν οι βασικοί μέτοχοι είναι ήδη μεγάλο.

Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Καθημερινής υπολείπεται των 17 εκατ. ευρώ, όταν τα ίδια κεφάλαιά της στις 30/9/2013 ανέρχονταν στα 43,6 εκατ. ευρώ.

Και όσο και αν είναι πολύ δύσκολοι καιροί για media, όσο και αν ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου υπερβαίνει τα 70 εκατ. ευρώ, η εισηγμένη πέρα από τη γνωστή παρουσία της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης διαθέτει πλοία και σημαντική ακίνητη περιουσία.

ΥΓ.: To 5,1% της εταιρείας το κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μέσω της Εθνικής Τράπεζας.


ΕΟΠΥΥ: Κάποια χρήματα θα δοθούν τις επόμενες μέρες για τον... Αύγουστο του 2013 και μετά η επόμενη πληρωμή του ΕΟΠΥΥ πάει για το προσεχές καλοκαίρι!

Και αυτό, γιατί σύμφωνα με δήλωση του αντιπροέδρου του Οργανισμού κ. Γαρυφάλλου, οι πληρωμές θα σταματήσουν μέχρι τον πλήρη συμψηφισμό του rebate και του claw back.

Το ζητούμενο είναι πόσες κλινικές και διαγνωστικά κέντρα θα αντέξουν μέχρι τότε χωρίς ρευστότητα, καθώς σε πολλές μονάδες ήδη οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν κάτι μήνες!

Όπως και οι τράπεζες και οι προμηθευτές και τα ασφαλιστικά ταμεία....

ΝΗΡΕΥΣ: Ακούμε πως θα κατέβουν περισσότερο «οργανωμένοι» οι μικροομολογιούχοι στην επικείμενη νέα γενική συνέλευση του Νηρέα, την προσεχή Δευτέρα.

Οι τράπεζες πάντως (που συνέταξαν και την πρόσκληση της ημερήσιας διάταξης) έχουν συμπεριλάβει προς συζήτηση και το θέμα της «έγκρισης για διαφορετική αντιμετώπιση των μικροομολογιούχων ως προς την αποπληρωμή τους, σύμφωνα με αίτημά τους (ενδεικτικά πρόωρη εξόφλησή τους, εξαγορά της συμμετοχής τους στο Δάνειο)».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v