Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 24 2014

Η αφύπνιση του ΟΛΠ & γιατί «βρέχει» χρήμα σε ΟΤΟΕΛ και ΑΡΑΙΓ

Η αφύπνιση του ΟΛΠ & γιατί «βρέχει» χρήμα σε ΟΤΟΕΛ και ΑΡΑΙΓ

AUTOHELLAS-AEGEAN: Η οικογένεια Βασιλάκη έχει πολλούς λόγους για να είναι χαρούμενη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Και οι δύο εισηγμένες στις οποίες είναι ο βασικότερος μέτοχος αποφάσισαν πολύ μεγάλες επιστροφές κεφαλαίου: Η Autohellas ήδη πλήρωσε 0,64 ευρώ και σύντομα η Aegean Airlines θα αποφασίσει τη διανομή 1 ευρώ ανά τεμάχιο.

Και οι δύο μετοχές έδωσαν μεγάλα κέρδη στους επενδυτές το τελευταίο δωδεκάμηνο: +85% η Autohellas, +191% η Aegean.

Και οι δύο εταιρείες αναμένεται να ευνοηθούν φέτος από την προβλεπόμενη νέα αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού, όπως επίσης και στην περίπτωση που αρχίσει να ανακάμπτει η εγχώρια οικονομία.

Πέραν αυτού, στον καθόλου τουριστικό Ιανουάριο, η Aegean και η Olympic Air (αποτελούν πλέον ένα σχήμα) ανακοίνωσαν αύξηση επιβατικής κίνησης κατά 12%.

Μεταξύ άλλων, η Autohellas κατέχει περίπου το 10% των μετοχών της Aegean, με αποτέλεσμα η πορεία της δεύτερης να επηρεάζει την πορεία της πρώτης.

Η Πειραιώς Χρηματιστηριακή μάλιστα προβλέπει για φέτος πως η Aegean –παρά την αναμενόμενη όξυνση του ανταγωνισμού λόγω της Ryanair- θα σημειώσει νέα αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών (μιλά για 878,8 και 57,4 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα).

 

ΟΛΠ: Τζίρος 1,344 εκατ. ευρώ δεν πραγματοποιείται στη μετοχή του ΟΛΠ ούτε στη διάρκεια... έτους, μας έλεγε χρηματιστής ο οποίος συμμετείχε στη συναλλαγή του πακέτου 22.385 μετοχών του Οργανισμού (στα 17,60 ευρώ- συνολικής αξίας 393.976 ευρώ).

Ο τελικός πελάτης δεν είναι ξένος, ήταν το μόνο επιπλέον στοιχείο που έδωσε, αλλά ακόμη και έτσι εάν αφαιρεθεί η αξία του πακέτου μένουν άλλες περίπου 900 χιλιάδες ευρώ, που άλλαξαν χέρια στη μετοχή, προφανώς από «μεγάλα παιδιά» ή ενδεχομένως και insiders, που περιμένουν κάποια κίνηση.

Θα μπορούσε να σχετίζεται με το φερόμενο ενδιαφέρον του ομίλου Grimaldi για να διεκδικήσει το car terminal, θα μπορούσε να αφορά κάποια ανάλογη ενέργεια που σχετίζεται με την ιδιωτικοποίηση. Θα δείξει.

Το σίγουρο είναι πως το +5,26% της Παρασκευής κόντρα στην άνευρη αγορά δεν μοιάζει συμπτωματικό...

ΥΓ.: Παρεμπιπτόντως, κύκλοι του ομίλου Grimaldi υποστήριζαν στον ΧΑΜ ότι οι Μινωικές δεν φεύγουν από το Χρηματιστήριο Αθηνών όσο μεγάλο και αν είναι το ποσοστό που θα κατέχει στην εταιρεία.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v