Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 10 2014

O ρόλος ΤΧΣ στις αυξήσεις, οι συνέργειες Eurobank και ο… ΟΔΔΗΧ

O ρόλος ΤΧΣ στις αυξήσεις, οι συνέργειες Eurobank και ο… ΟΔΔΗΧ

ΤΧΣ: Δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη διενέργεια των αυξήσεων κεφαλαίου στην Πειραιώς και στην Alpha η ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου για τις τράπεζες.

Όπως διευκρινίζουν οι δύο τράπεζες και επιβεβαιώνουν κύκλοι του Ταμείου, οι δύο αυξήσεις κεφαλαίου διενεργούνται με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης και ως εκ τούτου το ΤΧΣ δεν θα συμμετάσχει. Με τον τρόπο αυτό δεν αλλάζουν οι όροι των warrants, ούτε η υφιστάμενη δομή αποεπένδυσης του ΤΧΣ.

Το Ταμείο έχει δώσει ήδη προέγκριση στις δύο τράπεζες να προχωρήσουν στη σύγκληση γενικών συνελεύσεων στις οποίες και αναμένεται να υπερψηφίσει τις προτάσεις των διοικήσεων (σ.σ. έχει δικαιώματα ψήφου σε σημαντικά εταιρικά γεγονότα όπως οι ΑΜΚ).

 

ΟΔΔΗΧ. Για την έκδοση 5ετούς ομολόγου μέσα στον επόμενο μήνα ετοιμάζονται, όπως ακούμε, στον ΟΔΔΗΧ. Όπως έχει γράψει η στήλη, το ΥΠΟΙΚ επισπεύδει την επάνοδο της χώρας στις αγορές, σχεδιάζοντας αυτή να γίνει μέσα στον Μάρτιο.

Πρέπει βέβαια να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας, ενώ καλό θα ήταν να υπάρξει και αναβάθμιση της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου. Αν οι εξελίξεις καθυστερήσουν, τότε ο σχεδιασμός μετατίθεται για τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι αυξήσεις κεφαλαίου των Πειραιώς και Alpha Bank.

 

ΕUROBANK: Το κόστος που ενέγραψε η τράπεζα στο δ' τρίμηνο από το πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης 1.066 υπαλλήλων ανήλθε σε 86 εκατ. ευρώ, ενώ το ετήσιο όφελος εκτιμάται σε 61 εκατ. ευρώ.

Η λειτουργική ενοποίηση του Τ.Τ. αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο. Εντός του 2013 η Eurobank πέτυχε συνέργειες κόστους χρηματοδότησης 56 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίτευξη συνεργειών κόστους ύψους 33 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στόχος παραμένει ετήσιες συνέργειες 203 εκατ. ευρώ από το 2015 και έπειτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v