Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 2 2007

Κλωστές: Φως στο βάθος του... τούνελ!

Μια πολύ δύσκολη χρονιά ξεκινά σήμερα για τον κλωστοϋφαντουργικό κλάδο, καθώς οι ήδη ”ταλαιπωρημένες” εδώ και χρόνια επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν –εκτός των άλλων- τη δυσμενέστερη συναλλαγματική ισοτιμία και τις επιπτώσεις από την πολύ κακή εκκοκκιστική περίοδο.

Υπάρχουν και εκείνοι που φοβούνται ότι ενδεχομένως να δούμε φέτος και ”κανόνια” μεταξύ ορισμένων εισηγμένων του κλάδου, ωστόσο το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην άποψη εκείνων που πιστεύουν ότι όσες εταιρίες καταφέρουν να επιβιώσουν, μέσα στο 2007, θα έχουν το δικαίωμα να ελπίζουν σε ”καλύτερες ημέρες”.

Και αυτό για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί παρατηρείται ήδη στην Ελλάδα μια σταδιακή στροφή προς τα επώνυμα προϊόντα, θέτοντας σε λιγότερο ευνοϊκή θέση τα ανώνυμα ρούχα που εισάγονται από τη ΝΑ. Ασία. Η τάση αυτή προσδοκάται ότι θα συνεχιστεί και το 2007 και θα ενταθεί από το 2008 και μετά.

Και δεύτερον, γιατί οι ευρωπαϊκοί οίκοι φαίνεται να έχουν ξεκαθαρίσει ποιο ποσοστό των παραγγελιών τους θα κάνουν σε χαμηλές τιμές από τις χώρες χαμηλού κόστος και ποιο από τις νηματουργίες της Δυτικής Ευρώπης, στις οποίες η ποιότητα είναι ανώτερη και οι χρόνοι παράδοσης συντομότεροι.

Αν όλα λοιπόν πάνε καλά, οι αισιόδοξοι πιστεύουν ότι θα δούμε αρκετά turn around stories σ’ έναν κλάδο οι περισσότερες μετοχές του οποίου διαπραγματεύονται πολύ χαμηλότερα από τη λογιστική τους αξία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v