Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 23 2014

Πλαίσιο: Στο τέλος κερδίζει πάντα ο Γεράρδος (Νο 2)

Πλαίσιο: Στο τέλος κερδίζει πάντα ο Γεράρδος (Νο 2)

Οι δείκτες δεν είναι καθόλου άσχημοι για το Πλαίσιο: Με βάση τα περυσινά αποτελέσματα, μιλάμε για:

• P/E κάτι λιγότερο από 11.

• Μέρισμα προς διανομή 0,20 ευρώ που οδηγεί σε απόδοση 2,8%, δηλαδή πολύ κοντά στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων.

• Καθαρό ταμείο 38 εκατ. ευρώ που αποτελεί το 25% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της εταιρείας.

• Προβλέψεις των αναλυτών για ανοδική φετινή πορεία στα οικονομικά αποτελέσματα. Το πρώτο τρίμηνο μάλιστα φαίνεται να ξεκίνησε ανοδικά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών.

Μεγαλύτερη ωστόσο σημασία για ορισμένους έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας εταιρείας, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι πέρυσι -στο σημείο της βαθύτερης κρίσης- σημείωσε ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας.

Ή ακόμη καλύτερα το ότι μέσα σε χρόνο ρεκόρ η εισηγμένη με δικό της brand name κατάφερε να αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση της ελληνικής αγοράς στο χώρο των τηλεοράσεων, αφήνοντας πίσω της διεθνή μεγαθήρια με πολυετή παρουσία στη χώρα!

Ανάλογη ήταν και η πορεία στα tablets (μια νέα και δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά), όπου -και πάλι με δικό της brand name- το Πλαίσιο ανέβηκε στην τρίτη θέση, αφήνοντας και σ' αυτήν την περίπτωση πίσω της γνωστότατα διεθνή ονόματα.

Πρόκειται δηλαδή για μια εταιρεία που όχι μόνο πιάνει γρήγορα τα μηνύματα της αγοράς κερδίζοντας μεγάλα μερίδια, αλλά επιπλέον αυτό το πράττει χωρίς μεγάλα επενδυτικά ανοίγματα, χωρίς ανάληψη κινδύνων και με ιδιαίτερα κερδοφόρο τρόπο σε αντίθεση με τους περισσότερους ανταγωνιστές της που υποχρεώνονται σε ζημίες.

ΥΓ.: Για τους νεότερους αναγνώστες και για όσους επιθυμούν να θυμηθούν όσα συνέβησαν από την εισαγωγή της Πλαίσιο στο Χ.Α. έως την τρέχουσα περίοδο, παραπέμπουμε στο «Χαμαιλέοντα» της 13ης Μαΐου 2013, με τίτλο «Στο τέλος κερδίζει πάντα ο Γεράρδος»...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v