Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 24 2014

Σφηνάκια για Βιοτέρ, ΕΧΑΕ και ATE Ασφαλιστική

Σφηνάκια για Βιοτέρ, ΕΧΑΕ και ATE Ασφαλιστική

ΒΙΟΤΕΡ: Σχεδόν καθημερινά, εδώ και αρκετούς μήνες, παρεμβαίνει με αγορές μετοχών ΒΙΟΤΕΡ από το ταμπλό του Χ.Α. ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Γιώργος Μαυροσκότης.

Αποτέλεσμα αυτού είναι η μετοχή να έχει γράψει»+119% το τελευταίο δωδεκάμηνο (κεφαλαιοποίηση κοντά στα 3,5 εκατ. ευρώ)!

Η εισηγμένη είναι ζημιογόνος, έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια και ληξιπρόθεσμες και τραπεζικές υποχρεώσεις που υπερβαίνουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Και από την πλευρά της, η εταιρεία έχει λαμβάνειν κάπου 40 εκατ. ευρώ από πελάτες της (κυρίως από το δημόσιο) και διεκδικεί δικαστικά άλλα 30 εκατ. ευρώ.

Οψόμεθα...

 

ΕΧΑΕ: Μικρότερη απ' ό,τι προέβλεπε η Πειραιώς Χρηματιστηριακή ήταν η επιστροφή κεφαλαίου που αποφάσισε η διοίκηση της ΕΧΑΕ να προτείνει σε επικείμενη γενική συνέλευση των μετόχων της (πρόταση για 0,20 ευρώ, έναντι συνολικής περυσινής διανομής 0,12 ευρώ).

Στο χαμηλό ύψος της επιστροφής ίσως και να οφείλεται η υποχώρηση της μετοχής στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να μοιραστούν στους μετόχους 13,1 εκατ. ευρώ, όταν τα καθαρά κέρδη της χρήσης ήταν 32,28 εκατ. και όταν πέρυσι παρήχθησαν ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 48 εκατ. ευρώ, μετά τη διανομή μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου!

Να σημειωθεί πως στις 31/12/2013 η ΕΧΑΕ είχε μηδενικές τραπεζικές υποχρεώσεις και ταμείο 162,8 εκατ. ευρώ.

 

ATE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Αν τελικά η ERGO είναι ο αγοραστής της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, τότε θα αποκτήσει την εταιρεία, την ώρα που εδώ και χρόνια συνεργάζεται με τον όμιλο Πειραιώς στο bancassurance, αλλά μόνο στις γενικές ασφαλίσεις.

Το ζήτημα είναι πότε λήγει η συνεργασία του ομίλου Πειραιώς με την ING στο bancassurance του κλάδου ζωής και αν μετά τη λήξη της συγκεκριμένης συνεργασίας η ERGO θα πάρει τη σκυτάλη από την ING.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα υπάρχει και λόγος προκειμένου το τίμημα της εξαγοράς να είναι υψηλότερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v