Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 8 2014

Η ΑΕΓΕΚ, οι απλήρωτες μελέτες του Μετρό και οι μηνύσεις

Η ΑΕΓΕΚ, οι απλήρωτες μελέτες του Μετρό και οι μηνύσεις

Μέχρι τα γραφεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, της Εισαγγελέως Διαφθοράς, αλλά και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων μαθαίνουμε πως έχει φτάσει η υπόθεση με τις μηνύσεις και αγωγές που έχει καταθέσει γνωστότατο μελετητικό γραφείο στα έργα Μετρό κατά των διοικήσεων της ΑΕΓΕΚ και της Αττικό Μετρό.

Αφορμή για τη δικαστική διαμάχη είναι οι οφειλές που φέρεται να έχει η ΑΕΓΕΚ προς γραφεία μελετών με τα οποία είχε συνεργαστεί προ ετών κατά την κατασκευή των σταθμών Χολαργός, Νομισματοκοπείο και Αγία Παρασκευή.

Οι συγκεκριμένοι σταθμοί είχαν γίνει εκ των υστέρων, δηλαδή αφού είχε περάσει η γραμμή του Μετρό, από την κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ – Impregilo – Alstom Transport.

Οι μελετητές υποστηρίζουν πως ουδέποτε πληρώθηκαν π.χ. για τις μελέτες που αφορούσαν τον υπόγειο χώρο στάθμευσης και τα άλλα έργα στον σταθμό Νομισματοκοπείο. Με την τελευταία μηνυτήρια αναφορά υποστηρίζουν πως η Αττικό Μετρό πλήρωσε την ΑΕΓΕΚ για τις συγκεκριμένες μελέτες, αλλά η τελευταία λόγω των γνωστών προβλημάτων ρευστότητας «ξέχασε» να τους πληρώσει.

Τους τελευταίους μήνες η διαμάχη έχει φουντώσει και μαθαίνουμε πως έχουν σταλεί και εξώδικα από τη διοίκηση της Αττικό Μετρό προς δύο μελετητικά γραφεία. Ένα εξ αυτών είναι το γνωστό γραφείο Χ. Λαϊάκης & Γ. Ματαγός, το οποίο έχει υπογράψει τις μελέτες για τα ηλεκτρομηχανολογικά σε περίπου 15 σταθμούς του Μετρό τα τελευταία χρόνια και τώρα διεκδικεί δικαστικά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την ΑΕΓΕΚ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσουν οι δικαστικές αρχές και η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών καθώς η διαμάχη σέρνεται εδώ και πολύ καιρό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v