Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 7 2014

ΧΑ: Το τέλος στα πέτρινα χρόνια, το μήνυμα FTSE & η ΕΝΑ ΣΤΕΠ

ΧΑ: Το τέλος στα πέτρινα χρόνια, το μήνυμα FTSE & η ΕΝΑ ΣΤΕΠ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ… ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Λίγο πριν από τη συμπλήρωση μιας στεγνής πενταετίας σε εισαγωγές εταιρειών στο Χρηματιστήριο, η Ελληνική Τεχνοδομική Αnemos θα λάβει -όπως όλα δείχνουν- τα πρωτεία, πραγματοποιώντας εισαγωγή των τίτλων της στην Κύρια Αγορα του Χ.Α.

Μόλις στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδος κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ) το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας και, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Μαιου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ας κάνει κάποιος την αρχή διότι αρχίζει να σχηματίζεται ουρά…

 

FTSE. Επίσημη ανακοίνωση δεν αναμένουμε, φαίνεται πάντως πως τα στοιχεία για τα οποία ο οίκος FTSE «παραπονιέται», θέτοντας ερωτήματα για το εάν θα διατηρήσει την ελληνική αγορά στην κατηγορία των «ανεπτυγμένων», είναι λιγότερα από τα περυσινά.

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται η αξιολόγηση (και) του Χ.Α. από τον διεθνή οίκο. Στην παρούσα φάση εκπρόσωποί του και στελέχη της ΕΧΑΕ θα προχωρήσουν στην... ανταλλαγή απόψεων. Η εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές επιταγές του καθεστώτος που αφορά τους περιορισμούς του short selling πάντως είναι απολύτως βέβαιο πως μέτρησε υπέρ ημών.

Υ.Γ. Τα παραπάνω τελικά επιβεβαιώθηκαν και μάλιστα υπήρξε σήμερα ανακοίνωση του FTSE, στην οποία αναφέρει ότι διατηρεί την χώρα μας σε watch list τοποθετώντας το κριτήριο του short selling από "restricted" σε "pass".

 

ΕΝ.Α. ΣΤΕΠ. Αλλαγή νόμου ή απλή απόφαση της Ε.Κ.; Αν ίσχυε το δεύτερο, η ζωή πολλών θα ήταν ήδη ευκολότερη. Όχι πως η πρώτη λύση απαιτεί «τρομακτικά» βήματα. Λίγη συνεννόηση και καλή επικοινωνία μόνο.

Τι θέλουμε να πούμε με τους παραπάνω γρίφους; Ότι ακούμε πως ένας νόμος… από τα παλιά ή ακόμα καλύτερα η ερμηνεία του καθυστερεί την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης αγοράς για την οποία το ενδιαφέρον από την πλευρά των επιχειρήσεων είναι δεδομένο.

Αυτά προς το παρόν, γιατί εάν τα επόμενα λίγα 24ωρα δεν υπάρξει επίσημη εξέλιξη για το θέμα, ο ΧΑΜ θα επανέλθει, μιλώντας αναλυτικότερα για τα δεδομένα και τους… υπεύθυνους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v