Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 25 2014

Οι ξένοι, οι big business στην Ελλάδα και οι προμήθειες

Οι ξένοι, οι big business στην Ελλάδα και οι προμήθειες
Προμήθειες άνω των 350 εκατ. ευρώ θα βγάλουν από την Ελλάδα μέσα σε δύο μόλις μήνες οι μεγάλες ξένες επενδυτικές τράπεζες.

Μόνο από τις αυξήσεις κεφαλαίου των Alpha, Πειραιώς, αλλά και την ΑΜΚ της Eurobank που ξεκινά σήμερα, οι ξένοι brokers έβγαλαν ή κλειδώνουν προμήθειες της τάξης των 191 εκατ. ευρώ.

Ακολουθεί η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής, για την οποία η Goldman Sachs και η Morgan Stanley ακούγεται ότι θα λάβουν προμήθεια της τάξης του 3% (τουλάχιστον 75 εκατ. ευρώ) για τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν μέσω της ιδιωτικής τοποθέτησης.

Αν σε αυτά προστεθούν η έκδοση ομολόγων από Πειραιώς και Εθνική, το κρατικό 5ετές ομόλογο και οι επικείμενες εκδόσεις Finansbank, ΔΕΗ, ΜΟΗ, Μυτιληναίου και ΕΛΠΕ, επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη του Euro2day.gr για big business στην Ελλάδα από ξένες τράπεζες.

Οι JP Morgan, Goldman Sachs, Deutsche Bank και Morgan Stanley μοιράστηκαν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας, ενώ ακολουθούν Merrill Lynch, Credit Suisse, Citigroup, HSBC και Barclays.

ΥΓ.: Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος των επικείμενων εκδόσεων έχει κλειδώσει, ο ανταγωνισμός μεταξύ των ξένων επενδυτικών τραπεζών αρχίζει να υποχωρεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v