Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 3 2014

Σφηνάκια για Eurobank, Rebalancing και... τραπεζικά μπόνους

Σφηνάκια για Eurobank, Rebalancing και... τραπεζικά μπόνους

Eurobank: Μόλις το 5% των αιτήσεων που υπέβαλαν, ακούμε ότι πήραν τα hedge funds, ως αποτέλεσμα της προσέλκυσης μεγάλου αριθμού μακροπρόθεσμου ορίζοντα επενδυτών.

Η υψηλής ποιότητας κάλυψη της ιδιωτικής τοποθέτησης και μάλιστα από μόλις 250 επενδυτές σε συνδυασμό με την υψηλή ζήτηση που έμεινε ανικανοποίητη, δημιουργεί ευκαιρίες για όσους έχουν μεγάλες θέσεις.

 

MSCI: Οι τελευταίες 10 συνεδριάσεις του Απριλίου αποτελούν την περίοδο παρατήρησης για τις αλλαγές στους δείκτες του MSCI.

Με δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει στο συγκεκριμένο διάστημα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών Alpha και Πειραιώς είναι πιθανόν η στάθμιση της Ελλάδας στους δείκτες αναδυόμενων αγορών να αυξηθεί.

Ο κανόνας της ταχείας εισαγωγής μετοχών στους δείκτες ισχύει μόνο για νεοεισερχόμενες μετοχές και εφόσον πληρούν κριτήρια κεφαλαιοποίησης και εμπορευσιμότητας, επομένως δεν θα πρέπει να αναμένεται εισαγωγή των μετοχών της Eurobank στους δείκτες MSCI στην τακτική αναθεώρηση του Μαίου.

 

Τράπεζες: Πλαφόν στα bonus που λαμβάνουν τα τραπεζικά στελέχη θέτει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ενσωματώνει κοινοτικές οδηγίες.

Το ύψος των bonus δεν θα ξεπερνά πλέον το βασικό μισθό προκειμένου να περιορισθούν οι κερδοσκοπικές αναλήψεις κινδύνων.

Κατ εξαίρεση το ύψος του bonus μπορεί να φθάσει στις δύο φορές τον μισθό του στελέχους μετά από έγκριση του 66% τουλάχιστον των μετόχων που κατέχουν το ήμισυ των μετοχών που εκπροσωπούνται, ή το 75% των ψήφων, εάν δεν υπάρχει απαρτία.

Επίσης προβλέπεται ότι θα πρέπει να αναβάλλεται η καταβολή του 25% τουλάχιστον του κάθε μπόνους που υπερβαίνει το 100% του μισθού για τουλάχιστον πέντε έτη.

Αυτό θα γίνει προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι τραπεζίτες να υιοθετούν πιο μακροπρόθεσμες στρατηγικές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v