Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 16 2014

Αρωμα... Λάτση στο ΔΣ της ΕΤΕ & σφηνάκια για ΕΛΥΦ και δάνεια

Αρωμα... Λάτση στο ΔΣ της ΕΤΕ & σφηνάκια για ΕΛΥΦ και δάνεια

ΕΤΕ: "Το μάτι και το αφτί" του ομίλου Λάτση στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας είναι το νέο μη εκτελεστικό μέλος Δημήτρης Αφεντούλης. Ο κ. Αφεντούλης εκλέχθηκε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου στη Γενική Συνέλευση της Εθνικής στις 10 Μαΐου.

Επίσης, ως μη εκτελεστικό μέλος τοποθετήθηκε στο Δ.Σ. ο Παναγιώτης Θωμόπουλος, πρώην υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο κ. Αφεντούλης εργάζεται σε διάφορα πόστα του ομίλου Λάτση από το 1993 όταν ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές και σήμερα κατέχει τη θέση του γραμματέα στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

 

ΕΛΥΦ: Με χαμηλότερες πωλήσεις και μειωμένο αριθμό εργαζομένων λειτουργεί φέτος η Ελληνική Υφαντουργία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του θέσαμε, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Ακκάς δήλωσε πως αισιοδοξεί ότι οι συζητήσεις με τις τράπεζες για αναδιάρθρωση του δανεισμού θα καταλήξουν θετικά.

Ο κ. Ακκάς πάντως αρνήθηκε να περιγράψει το περιεχόμενο των σχετικών συζητήσεων, δηλαδή κατά πόσον πρόκειται να «κουρευτεί» ή να κεφαλαιοποιηθεί μέρος του δανεισμού.

 

ΔΑΝΕΙΑ: Στο πλαίσιο των νέων stress tests που διεξάγονται στις τράπεζες, ξεκίνησαν ήδη να ελέγχονται δειγματοληπτικά -αλλά εκτενώς...- δανειακοί φάκελοι επιχειρήσεων.

Μεταξύ των στοιχείων που εξετάζονται είναι ο τρόπος χρηματοδότησης, η πορεία των business plans και η βιωσιμότητα των εταιρειών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v