Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 2 2007

ΑΣΠΙΣ - Universal: Ένα επιχειρηματικό... ”θρίλερ”

Τα όσα έγιναν στο τρίγωνο MPB - Πειραιώς - Κύπρου το τελευταίο διαστημα έχουν επισκιάσει πλήρως τις εξελίξεις στην υπόθεση Ασπίδας - Universal στην Κύπρο.

Δικαίως από μια πλευρά, αφού τα μεγέθη είναι πολύ μικρότερα. Ωστόσο, και στην περίπτωση αυτή, τα όσα συμβαίνουν μοιάζουν με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας με μπόλικο ”σασπένς”.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

O κ. Παύλος Ψωμιάδης δίνει μάχες για να αγοράσει τη Universal Bank, αλλά ο ”φυσικός ηγέτης” του ομίλου Universal Life, κ. Αντρέας Γεωργίου (θυγατρική του οποίου είναι η Universal Bank) ούτε που θέλει να ακούσει…

Δηλώνει μάλιστα πρόθυμος να ανταποκριθεί στη δημόσια πρόταση των δύο ναυτιλιακών εταιριών και όχι σ’ εκείνη του ομίλου Ασπίς, αν και η τελευταία είναι αρκετά υψηλότερη!

Ο κ. Ψωμιάδης από την πλευρά του πεισμώνει και αγοράζει το 35,12% της... μητρικής Universal Life έναντι 24,1 εκατ. ευρώ από την MPB (τα χρήματα δόθηκαν προκαταβολικά), η οποία άλλωστε έψαχνε να δώσει την εν λόγω συμμετοχή της, από πολύ καιρό.

Πόσο μάλλον τώρα που της δόθηκε η ευκαιρία να ”γράψει” και υψηλά κέρδη!

Για να εξασφαλίσει όμως τον έλεγχο της Universal Life, ο όμιλος της Ασπίδας Πρόνοιας θα πρέπει να αγοράσει κι άλλο ποσοστό της εταιρίας, ή έστω να πιέσει τον κ. Αντρέα Γεωργίου να συμμαχήσει μαζί του.

Αν λοιπόν κάτι από τα δύο παραπάνω δεν γίνει, θα έχουμε έναν τραπεζοασφαλιστικό όμιλο στην Κύπρο όπου:

Η διοίκηση ”δεν θα θέλει να βλέπει” τον μέτοχο που κατέχει το 35,12%.

Κι ο μέτοχος του 35,12% θα διαθέτει τουλάχιστον μία... ανταγωνιστική εταιρία, αυτή που προέκυψε από τη συγχώνευση μεταξύ Ασπίς Κύπρου και Liberty Life!

Θα τους κάνει η κοινή λογική να τα βρουν;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v