Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 5 2014

Στα «μουλωχτά» η επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Στα «μουλωχτά» η επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Από τη… Διαύγεια ενημερώθηκαν την Παρασκευή οι πολίτες πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας προχώρησε στη σύσταση Ειδικής Επιτροπής υπηρεσιακών παραγόντων για «τον προσδιορισμό τυχόν ποσού αξιώσεων του ελληνικού δημοσίου από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο».

Η επιτροπή συνεδρίασε την Τρίτη για πρώτη φορά κεκλεισμένων των θυρών με ενημέρωση από τον καθηγητή του Παντείου, Στέλιου Περράκη.

Η σύνθεση της επιτροπής, πάντως, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Όχι επειδή οι συμμετέχοντες δεν διαθέτουν περγαμηνές, καθώς έχουν περάσει (σήμερα είναι συνταξιούχοι) ή υπηρετούν ακόμα στο δημόσιο. «Αφού η κυβέρνηση επιμένει να διατηρεί στην ατζέντα το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, γιατί δεν προχώρησε στη σύσταση επιτροπής με ακόμα μεγαλύτερο κύρος ώστε να δείξει στο Βερολίνο πως πιστεύει στην ουσιαστική διερεύνηση του θέματος;» αναρωτιούνται.

Σίγουρα θα μπορούσε να βρει μεταξύ των 15 εκατομμυρίων Ελλήνων (μαζί με τους αποδήμους) τέτοιους ανθρώπους. Εκτός και αν θέλει να συνεχίσει το σίριαλ των αποζημιώσεων μόνο και μόνο για λαϊκή κατανάλωση.

Όσοι δεν έχουν ασθενή μνήμη θυμούνται μια άλλη υπηρεσιακή επιτροπή που είχε εκδώσει ένα πρόχειρο πόρισμα το οποίο ήταν επί ημέρες στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ακόμα και αυτών που είχαν μπερδέψει τις πληθωριστικές κατοχικές ελληνικές δραχμές με τα ευρώ και τα μάρκα. Έτσι εμφανίστηκαν οι Γερμανοί να μας οφείλουν κάτι τρισεκατομμύρια, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η αναγωγή σε σημερινά ευρώ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v