Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 7 2007

EUROMEDICA: Αύξηση, ομολογιακό ή... και τα δύο;

Την προηγούμενη εβδομάδα η αγορά συζητούσε ότι η υπόθεση της άντλησης 100 εκατ. ευρώ από τη Euromedica βρισκόταν σε τελικό στάδιο, οπότε η συνεχιζόμενη καθυστέρηση των σχετικών ανακοινώσεων άρχισε να δημιουργεί… ανησυχίες.

Οι νεότερες πληροφορίες που έφτασαν στην αγορά από τους λεγόμενους ”προσκείμενους κύκλους” διασκεδάζουν αυτές τις εντυπώσεις και κάνουν λόγο για ένα ”ευχάριστο” δίλημμα. Υπάρχουν, λέει, τρεις εναλλακτικές.

Είτε αύξηση, είτε κάποιο (μετατρέψιμο) ομολογιακό, είτε… και τα δύο!

Πού θα μπορούσαν όμως να επενδυθούν τόσο μεγάλα ποσά (έως και… 200 εκατ. ευρώ μας βγαίνουν), προκύπτει αβίαστα η απορία.

Κάποιες μονάδες στην περιφέρεια, και ενδεχομένως το come back της πρώην Θεραπευτικής Κλινικής Αθηνών, στο Παλαιό Φάληρο, γίνονται και με μικρό ποσοστό αυτών των κεφαλαίων.

Οπότε όλο το business plan φαίνεται να περνά μέσα από το… Ιασώ, στο οποίο η τρέχουσα συμμετοχή των συμφερόντων Λιακουνάκου φέρεται να κινείται κάπου στο 3%-4%.

Κι εδώ όμως υπάρχουν ερωτήματα:

-Αν δεχτούμε ότι οι γιατροί θα συμφωνήσουν να πουλήσουν, μέχρι πόσο premium θα μπορούσε να ”ανεχτεί” ο όμιλος Euromedica και οι επενδυτές του (τέτοιες αυξήσεις χωρίς επενδυτές δεν γίνονται), με δεδομένο ότι η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση του Ιασώ έχει αυξηθεί κατά… 63% το τελευταίο δωδεκάμηνο;

Κατά πόσο υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να πουλήσουν τις μετοχές τους οι γιατροί του Ιασώ και μετά να… ”μετακομίσουν” προς τον ανταγωνισμό;

Και τέλος, πώς θα αντιδράσουν οι άλλοι ”παίκτες” που φλερτάρουν τo ίδιο ίδρυμα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v