Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 17 2014

To roadshow της Ν. Υόρκης και ο... κρυμμένος θησαυρός

To roadshow της Ν. Υόρκης και ο... κρυμμένος θησαυρός

Δύο ευχάριστες εκπλήξεις επιφύλασσε το διήμερο των παρουσιάσεων 24 ελληνικών επιχειρήσεων στη Ν. Υόρκη.

Η αρχική έκπληξη ήταν ο υψηλός βαθμός ενημέρωσης για την Ελλάδα αλλά και για επιμέρους στοιχεία των επιχειρήσεων, των επενδυτών που έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο roadshow.

Ο αριθμός των νεοεμφανιζόμενων επενδυτών ήταν μεγαλύτερος από ποτέ, ενώ κάποιοι εξ αυτών είχαν ήδη επενδύσει σε ελληνικές μετοχές και είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν για πρώτη φορά με τις διοικήσεις τους.

Ενώ στην Αθήνα κυριαρχεί η εντύπωση ότι πρόκειται για επενδυτές, με αγελαία συμπεριφορά, τους οποίους φέρνει στο Χ.Α. η πλημμυρίδα της υψηλής, διεθνώς, ρευστότητας, επιχειρηματίες και στελέχη που βρέθηκαν στη Ν. Υόρκη ανατρέπουν αυτήν την εικόνα.

Σύμφωνα με αυτούς, πρόκειται για funds αρκετά ενημερωμένα για το περιβάλλον στην Ελλάδα, τα οποία είχαν ακτινογραφήσει τα νούμερα και τις προοπτικές των επιχειρήσεων σε περιβάλλον ανάκαμψης της οικονομίας.

Η δεύτερη έκπληξη ήταν μεγαλύτερη.

Για πρώτη φορά παραβρέθηκαν στις παρουσιάσεις διαχειριστές από την ισχυρή κοινότητα των emerging funds, που κατοικοεδρεύει στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Πρόκειται για μια κατηγορία επενδυτών «παρθένα» ως προς τις τοποθετήσεις της σε ελληνικές μετοχές, η οποία ενδέχεται να αποδειχθεί... θησαυρός, ιδιαίτερα για μεσαίας κεφαλαιοποίησης εγχώριες εταιρείες με εξωστρέφεια ή με ισχυρό story.

Μένει να αξιοποιήσουν οι εταιρείες την ευκαιρία και να μην περιμένουν να τους ξαναδούν στο roadshow του 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v