Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 20 2014

Αττικής: Η αύξηση, το discount και ο ρεαλισμός του ΤΣΜΕΔΕ

Αττικής: Η αύξηση, το discount και ο ρεαλισμός του ΤΣΜΕΔΕ

Ξεκαθαρίζει σταδιακά το τοπίο για την αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής και την είσοδο στρατηγικού επενδυτή.

Στην πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων η διοίκηση της τράπεζας έκανε λόγο για πρόθεση του ΤΣΜΕΔΕ να υποχωρήσει το ποσοστό από το 51% σήμερα σε επίπεδα καταστατικής μειοψηφίας (τουλάχιστον 33,4%).

Πρόκειται για κίνηση ρεαλισμού, που ανοίγει τον δρόμο για την εύρεση στρατηγικού επενδυτή, γεγονός που θα δώσει υπεραξία και στη συμμετοχή που έχει το Ταμείο στην τράπεζα.

Η Τράπεζα Αττικής θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ για να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαιακών της αναγκών (397 εκατ.), όπως αυτές προέκυψαν με το βασικό σενάριο της άσκησης προσομοίωσης.

Μέρος της αύξησης θα πρέπει να καλυφθεί από στρατηγικό και από βασικό επενδυτή (anchor investor).

Η διερεύνηση έχει, ήδη, ξεκινήσει καθώς τυπικά μέχρι το τέλος του μήνα ή τις αρχές του επόμενου η Αττικής θα πρέπει να παρουσιάσει στην ΤτΕ επιστολές ενδιαφέροντος, που θα τελούν υπό την αίρεση διενέργειας due diligence.

Η ΑΜΚ θα διενεργηθεί, όπως όλα δείχνουν, με παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης, η δε τιμή διάθεσης δύσκολα θα ενέχει σοβαρό discount σύμφωνα με στελέχη της τράπεζας από τα τρέχοντα επίπεδα.

Και αυτό γιατί ακόμη και αν αφαιρεθούν οι προνομιούχες μετοχές και τα CoCos, το book value της τράπεζας διαμορφώνεται στα 200 εκατ. ευρώ (0,20 ευρώ ανά μετοχή) με τη μετοχή να διαπραγματεύεται σε χαμηλότερα επίπεδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v