Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 20 2007

Unisystems: Η Δημ. Προσφορά και τα fundamentals

H περίοδος της δημόσιας πρότασης της Info-Quest ξεκίνησε, αλλά ελάχιστοι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι τελικά θα οδηγήσει τη Unisystems εκτός ταμπλό.

Πρώτα απ’ όλα, γιατί κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί ούτε η Info-Quest, καθώς στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο διαβάζουμε: ”Ο προτείνων δεν προτίθεται να επιδιώξει τη διαγραφή των μετοχών από το Χ.Α.”.

Δεύτερον, γιατί η τρέχουσα τιμή της Unisystems στο ταμπλό είναι αρκετά ανώτερη από το 1,85 ευρώ της δημόσιας πρότασης (τελευταίο κλείσιμο στο 1,98 ευρώ).

Και τρίτον, γιατί οι οικονομικές επιδόσεις και οι προοπτικές της εισηγμένης είναι σαφώς ελκυστικές.

Οι αναλυτές, για παράδειγμα, αναμένουν ότι και φέτος θα διανεμηθεί μέρισμα 10 λεπτών ανά μετοχή (αυξήθηκαν μεν κατά πολύ τα κέρδη, αλλά πέρυσι είχαν διανεμηθεί και κέρδη παλαιότερων χρήσεων), γεγονός που οδηγεί σε μερισματική απόδοση της τάξεως του... 5%.

Ο δανεισμός της Unisystems ανερχόταν στις 30/9/2006 μόλις στις 850 χιλιάδες ευρώ, όταν στο ταμείο υπήρχαν 4,8 εκατ. και σε Ομολογιακό Α/Κ και μη εισηγμένες μετοχές άλλα 7,7 εκατ. ευρώ.

Κι αν το P/E της μετοχής είναι υψηλότερο από τον μέσο όρο της Σοφοκλέους, πρέπει να σημειώσουμε ότι με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής ΑΧΕ για κέρδη 5,3 εκατ. ευρώ το 2007, γίνεται 14,4 με βάση το τελευταίο κλείσιμο και 13,4 με βάση την τιμή της δημόσιας προσφοράς.

Κι όλα αυτά σε έναν κλάδο (Πληροφορική) που μόλις από φέτος αρχίζει να ανακάμπτει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v