Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 27 2014

Σφηνάκια για Ευρωπαϊκή Πίστη και νέες παρουσίες στο ΧΑ

Σφηνάκια για Ευρωπαϊκή Πίστη και νέες παρουσίες στο ΧΑ

«Η Ευρωπαϊκή Πίστη δεν θα χρειαστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον Solvency II» (είναι υποχρεωτικό για όλες τις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές από την 1η Ιανουαρίου 2016) δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Χρήστος Γεωργακόπουλος, θυμίζοντας πως η εταιρεία του συγκαταλέγεται στις ελάχιστες που δεν προχώρησαν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετά το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.

«Άλλες εταιρείες αναγκάστηκαν να ενισχυθούν με δεκάδες ή και με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ» συμπλήρωσε άλλο στέλεχος της εταιρείας.

Ο κ. Γεωργακόπουλος αναφέρθηκε στην πολύ καλή σχέση της διοίκησης με τον μέτοχο, την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ επίσης τόνισε πως -σε αντίθεση με άλλες ασφαλιστικές- δεν προτίθεται να πουλήσει τη θυγατρική εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων (ΑΕΔΑΚ).

Μετά το κερδοφόρο πρώτο φετινό τρίμηνο (προ φόρων κέρδη 1,3 εκατ. έναντι 0,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013), στόχος της Ευρωπαϊκής Πίστης είναι να συνεχίσει την κερδοφόρο ανάπτυξη των εργασιών της, μέσα από την προσέλκυση νέων δικτύων πωλήσεων, καθώς και να συνεχίσει την πολιτική περιορισμού του κόστους της.

 

X.A.: Σήμερα το Χρηματιστήριο αναμένεται να δώσει πράσινο φως στην Algae Farms και κατά συνέπεια στην έναρξη λειτουργίας της ΕΝ.Α. ΣΤ.ΕΠ. καθώς επίσης και στην εισαγωγή της Άνεμος Ελληνική Τεχνοδομική στην Κύρια Αγορά.

Μετά τις αντίστοιχες εγκρίσεις από την εποπτική αρχή, στις αρχές της επόμενης εβδομάδος ανοίγει το Ηλεκτρονικό Βιβλίο Προσφορών (ΗΒΙΠ) και ξεκινούν οι δημόσιες εγγραφές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v