Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 30 2014

ΕΚΤΕΡ: Τα σχέδια για ρευστότητα κι οι «πιέσεις» των μικρομετόχων

ΕΚΤΕΡ: Τα σχέδια για ρευστότητα κι οι «πιέσεις» των μικρομετόχων

Η διοίκηση της ΕΚΤΕΡ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο είτε να προχωρήσει το φθινόπωρο σε κάποια περιορισμένη επιστροφή κεφαλαίου, είτε να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση, προκειμένου να ψηφιστούν κάποιες τροποποιήσεις στα αποθεματικά και έτσι να μπορεί να δοθεί κάποιο μέρισμα το 2015.

Να θυμίσουμε ότι μέτοχοι με ποσοστό άνω του 5% είχαν προκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση προτείνοντας γενναία επιστροφή κεφαλαίου (πράγμα που καταψήφισε η διοίκηση και έτσι δεν πέρασε), με το σκεπτικό ότι «περισσεύουν» κάμποσα εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο.

Από την πλευρά της η διοίκηση δεν υιοθέτησε τη συγκεκριμένη άποψη, υποστηρίζοντας πως η ΕΚΤΕΡ χρειάζεται ρευστότητα για να κατασκευάζει έργα.

Οι συγκεκριμένοι μέτοχοι μειοψηφίας δεν παρέστησαν στην τακτική γενική συνέλευση της Παρασκευής, οπότε τα πράγματα κύλησαν σε πολύ ήρεμους τόνους...

Οψόμεθα.

ΥΓ.1: Η ΕΚΤΕΡ -όπως και πολλές άλλες επιχειρήσεις του κλάδου- έχει πληγεί από την υπέρβαση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και δουλεύει εδώ και περίπου τρεις μήνες χωρίς να πληρώνεται...

ΥΓ.2: Η γενική συνέλευση ψήφισε αμοιβές μελών Δ.Σ. 260 χιλιάδες ευρώ, ωστόσο στο τέλος του χρόνου θα φανεί ποιες θα είναι οι συνολικές αποδοχές των διοικούντων από την εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v